初三英语作文第四单元范文(汇总14篇)

时间:2024-03-12 08:26:50 作者:admin

初三英语作文第四单元范文 第1篇

四年级英语第四单元练习题

一、句子配对.(5分)

()’sinthekitchen.

()..

()’t.

().

().

二.重新排列下列句子的顺序,使其成为一个意思完整、通顺的对话(5分).

()Look!Sheisinthekitchen.

()Whereisshe?

()No,sheisn’t.

(4)No,sheisn’t.

()Issheinthestudy?

()‘scute.

初三英语作文第四单元范文 第2篇

“书中自有千钟粟,书中自有颜如玉,书中自有黄金屋。”古人如此利诱着人们去读书。人们还常“开卷有益“。当今的大思想家们也个个赞誉读书的种种好处,把书籍比做人类的好友,比做面包,比做进步的阶梯。可见,读书是人们摆脱无知的工具,是人们净化自身的利器,是人们提高自我的捷径。

书籍汇集了人们的智慧,把先人的经验知识代代相传下去,使后人可以而且能够站在巨人的肩膀上看这个错综复杂的世界。书籍作为知识的载体,是人们文明的一个标点。

许许多多的读书人也是在通读先人或别作家的大量著作后,才有了自己的作品,逐渐形成了自己的行为风格。没有先人的积淀,没有通过大量阅读所形成的文化底蕴,你如何去发现新的东西?如何去看彻自己的清晰想法?正所谓”读书破万卷,下笔如有神“。

可是开卷有益吗?当然答案是否定的。一个人的生命是有限的,而读书是人们生活的一个重要的组成部分,是人们提高自身最为直接的途径。所以提倡:好读书,读好书!

初三英语作文第四单元范文 第3篇

每到夏天,就有人穿着游泳衣,带着游泳圈开开心心地去游泳。同龄小朋友都不带游泳圈了,可我还要带,我要学游泳。原因一是我爱面子,二是这个时候应该学了。

我让妈妈帮我报了游泳班,就去游泳班学习了。教练的第一节课就是学会弊气,我带上泳镜,在水面大吸一口气,马上就钻进了水中,在水中,我好难受,鼻子痛,嘴巴就只能吐泡泡了,我只好钻出水里,我把情况告诉教练,教练说:“鼻子不能呼吸,嘴巴弊不住的时候才可以吐几个泡泡。”我按照教练说的做,果真学会了。

俗话说:闯过了第一关,就没有过不去的火焰山!我学会了弊气,其它的内容也容易就学会了。

学会了游泳,我就不怕水了,从此,妈妈一提去游泳,我就会开心的答应。

学会了游泳,这样我就可以和小朋友一起比赛,一起享受游泳的乐趣了。

初三英语作文第四单元范文 第4篇

Mainly Revision

章节 第十四单元

关键词 初三英语第十四单元

教学目标:

1.词汇:

A.单词

四会: right away, whether, for long, make friends, get on…with…, mistake, make a mistake, dance,

either, light, dark,take one’s time, cost, try … on

三会: lonely, fight, decide, wool(l)en, hang, cotton, expensive, soft

B.词组/句型

many other parts of the world

Father Christmas

On Christmas Eve

go to sleep

during/in the night

on top of

climb down

each of …

be asleep

dress up

no longer

each other

can’t wait to do

2.日常交际用语

It is better to give than to receive.

Best wishes for Christmas and the New Year!

3.语法

复习8-13单元的内容

教学重点与难点

1.Father Christmas (GB) = Santa Claus (US) 圣诞老人

2.all over… “在…各部分”; “遍及…的各部分”

People all over the world / country like to come to Beijing for a visit.

全世界(全国)的人喜欢来北京看看.

The news got round all over the city.

消息传遍了全市.

The dog went in the water and now it’s wet all over.

狗刚才跳到水里, 所以现在浑身是水.

3.on top of … 在…之上

Put the red book on top of the others.

把红皮书放在其他书的上面.

People usually put a star on top of Christmas tree.

人们通常在圣诞树的顶端摆放一颗星星.

4.real --- 强调人或事物 “真实的” 存在, 而不是想象的或虚构的

true --- 强调符合事实, 是 “真的”, 而不是假的, 是 “相符的”, 而不是编造的.

Father Christmas isn’t real.

圣诞老人不是真有其人.

I’m learning to skate on real ice.

我在真正的冰上学溜冰呢.

Read the passage first and then tell me which answer is true.

先通读一下这篇短文, 然后告诉我哪一个答案是正确的.

5.dress up : put on special clothes, as for a play, a fancy dress ball, etc.

(为演戏, 参加化装舞会等)着特殊服装

The children dressed (themselves) up as pirates.

孩子们打扮成海盗.

6.no longer = not … any longer在某一时刻以后, 不再

I can’t wait any longer.

我不能再等了.

He’s no longer living here.

他已不住在此处.

7.each other相互

We should help each other in our study.

在学习上我们应该相互帮助.

They couldn’t understand each other because they spoke different language.

他们由于语言不通, 所以相互听不懂对方的话.

They are afraid of each other.

他们互相害怕.

They put small presents in each other’s stockings.

他们在对方的袜子里放进小礼物.

同步练习

Ⅰ.找出划线部分发音不同的单词.

1. A. same

B. catch

C. plane

D. cake

2. A. spend

B. left

C. bed

D. metre

3. A. bike

B. side

C. fish

D. drive

4. A. my

B. why

C. cry

D. young

5. A. put

B. such

C. cup

D. number

6. A. team

B. break

C. meal

D. cheap

7. A. hand

B. wind

C. drink

D. stand

8. A. turn

B. hurt

C. nurse

D. surprise

9. A. machine

B. teach

C. catch

D. chair

10. A. know

B. yellow

C. snow

D. brown

Ⅱ.用所给动词的适当形式填空.

1.It’s third time I ______ (see) him this month.

2.I don’t know if it ______ (snow) or not tomorrow.

3.While my mother ______ (do) the cooking, my father helped her with it.

4.Where ______ you ______ (get) the dictionary?

5.I’ll return the book to the library as soon as I ______ (finish) it.

6.Don’t go and trouble him. He ______ (read) in his room.

7.It’s three years since he ______ (leave) for America.

8.I ______ (walk) along the street when I heard someone call me from behind.

9.Tom said he ______ (go) home the next day.

10.Mrs Smith ______ (be) in the city ever since Mr Smith came two years ago.

Ⅲ.选择填空.

1.Is Russian as ________ as Japanese?

A.popular B. more popular C. the most popular

2.Miss Zhao teaches us very ________ . She is a ________ teacher.

A.good … good B. good … well C. well … good

3.TV is short ________ television.

A.to B. for C. of

4.He ________ America with his family. He won’t be back until next week.

A.went to B. goes to C. has gone to

5.I ________ Guangzhou only once.

A.have gone to B. have been to C. went to

6.The teacher asked Lucy ________ quickly.

A.come B. comes C. to come

7.Christmas is an important festival in Britain and ________ parts of the

world.

A.many other B. many others C. others

8.________ Christmas Eve children all over Britain put stockings at the end of their beds before they go to sleep.

A.In B. On C. At

9.Their parents tell them that Father Christmas will come ________ .

A.at the night B. in night C. during the night

10.Father Christmas is very ________ .

A.kind-heart B. kind-hearted C. kind hearted

11.He ________ each of the stockings ________ Christmas presents.

A.puts … with B. fulls … with C. fills … with

12.Of course, Father Christmas isn’t ________ .

A.real B. realy C. really

13.The children are no longer young, and they know ________ .

A.who is he B. who he is C. that who he is

14.They put small presents in ________ stockings.

A.each other B. each other’s C. each others’

15.What makes you ________ I’m a doctor?

A.to think B. think C. thinking

Ⅳ.阅读理解.

Every year just after Christmas the January Sales (销售)start. All the shops reduce (降低) their prices (价格) and for two weeks, they are full of people looking for bargains. My husband and I do not normally go to the sales as we don’t like crowds and in any case are short of money as we have to buy lots of Christmas presents.

Last year, however, I took my husband with me to the sales at the large shop in the centre of London. We both needed some new clothes and were hoping to find a television set. When we arrived in Oxford Street, it was so crowded that we decided to split up and meet again at the underground (地铁) station. So I left my husband and started looking around the shops. Unfortunately (不幸) all the clothes were in very large sizes and so were not suitable for me. But I did buy a television at a very cheap price so I felt quite pleased with myself.

When I arrived at the station my husband was not there so I sat down in a nearby café to have a cup of tea. I quickly finished my tea when I saw him and went out to meet him. He looked very happy. Then I saw he was carrying a large and heavy cardboard box. “Oh, dear!” I thought. Yes, we had no new clothes buy we did have two televisions. We shall not be going to the sales again.

1.In January ________ .

A.people have a lot of money to spend after Christmas.

B.all the shops close for a two-week Christmas holiday.

C.lots of people go shopping for discounts (折扣)

D.people don’t have enough money to go looking for bargains.

2.In this passage the word “bargain” could best be replaced (代替) by something ________ .

A.offered (提供), sold or bought which is expensive

B.sold for the purpose (目的) of reaching and agreement

C.offered at a reduced price

D.given to people

3.The husband and wife in the story ________ .

A.often went to the sales to buy clothes.

B.wish to buy a TV.

C.were usually not short of money after Christamas.

D.went to the sales the year before.

4.The phrase “split up” means ________ .

A.become pieces

B.go in different directions (方向) from each other.

C.break apart

D.cause (引起) to break

5.After their day’s shopping, they ________ .

A.were happy with their bargain

B.had got everything they wanted

C.had to go back to the sales the next day.

D.got more than they had hoped for

Ⅴ.完形填空

Mark Twain’s Absent-mindedness

The famous American writer Mark Twain (马克.吐温) was well-known ___1___ his absent-mindedness (心不在焉). One day, ___2___ he was riding in a train, the conductor ___3___ him for his ticket. Mark Twain looked ___4___ the ticket in all his pockets, but without success (成功). At last, ___5___, who knew the writer by sight (眼力), said, “___6___ doesn’t really matter. ___7___ me your ticket on your way ___8___. And if you don’t ___9___ it, there’s no harm (害处) done.”

“Oh, but there ___10___ . I must find the ___11___, otherwise (否则) ___12___ will I know where I’m going?”

1. A. as

B. to

C. with

D. for

2. A. where

B. who

C. when

D. since

3. A. wanted

B. asked

C. begged

D. promised

4. A. after

B. at

C. like

D. for

5. A. the conductor

B. the driver

C. other people

D. the writer

6. A. That

B. It

C. What

D. This

7. A. Showing

B. Showed

C. Shown

D. Show

8. A. up

B. on

C. back

D. down

9. A. find

B. put

C. take

D. carry

10. A. are

B. is

C. were

D. was

11. A. pocket

B. train

C. ticket

D. conductor

12. A. how

B. what

C. when

D. why

初三英语作文第四单元范文 第5篇

要点解析

able to (do) 能(做),会(做)

be able to在JIII-37 已学过,它和can意思相近,但be able to 可有更多的时态形式,还可和情态词连用,也可用于不定式等短语中,例如:

1) Are you able to come tomorrow? (=Can you come tomorrow?)

你明天能来吗?

2)I'm afraid he won't be able to go to school today.

恐怕他今天不能去上学了。

3)I was able to catch what he said.

我听懂了他说的话。

4)We haven't been able to find her.

我们一直没能找到她。

5) You are better able to do it than I am.

你比我更有能力做此事。

6) He must be able to do it.

他一定能做这件事。

7) I would like very much to be able to read, but I'm too old to learn.

我非常想能看书,可是我年纪太大了学不了了。

2. be made of…用(某种原料)做的,用…制成

be made in…在(某地)制造

1)This knife is made of metal and wood.

这把刀子是用金属和木头做的。

2)This necklace is made of glass.

这个项链是用玻璃做的。

3)These flowers are made of paper.

这些花儿是用纸做的。

4) This watch is made in Switzerland.

这只表是瑞士制造的。

5) These bicycles are made in China.

这些自行车是中国制造的。

3. be used for…被用来(作某种用途)

介词for表示目的,后接名词、代词或动名词。例如:

1)The knife is used for cutting things.

刀子是用来切割东西的。

2) English is widely used for business.

英语被广泛用于商业。

3) The hall was used for our party.

礼堂被用来举办我们的晚会了。

4) Bamboo can be used for building.

竹子可以用于建筑。

be used as…被用作

介词as意为”作“、”当作“。as引出的短语在句中作补足语。例如:

1) English is used as the second language in that country.

在那个国家英语被用作第二语言。

2) The card is used as a bookmark.

这张卡片被用作书签。

3) He was used as a stepping stone.

他被人用作垫脚石了。

4)English is used as the first language by most people in the USA, Great Britain, Canada, Australia and New Zealand.

英语被美国、英国、加拿大、澳大利亚和新西兰的大多数人用作第一语言。

be used by…被…所使用

介词by意为”被“、”由“,用来引出被动语态中动作的执行者。例如;

1) English is used by travellers and business people all over the world.

英语被全世界的旅行者及商人们使用。

2) French is used by some Canadians as their first language.

法语被一些加拿大人用作第一语言。

3) Bicycles are widely used by us.

自行车被我们广泛使用。

4. leave school离开学校,毕业

中等学校毕业常说 leave school或 finish school。

l)When did you leave school?

你什么时候毕业的?

2)He left school at the age of eighteen.

他18岁时毕了业。

3)Mary left school last year and is work in a shop.

玛丽去年毕业,现在在一家商店工作。

4)She has just left Lu Xun Middle School.

她刚刚从鲁迅中学毕业。

5.lock vt.锁,锁上

1)I closed and locked the door.

我把门关上并锁上。

2)He found that the door was locked.

他发现门是锁着的。

3)All the afternoon he worked with the door locked.

整个下午他都锁着门工作。

lock用作不及物动词( Vi)时,说明或强调句中主语(事物)由于本身的原因而能否

”锁上“。例如:

1) This door won't lock.

这门锁不上。

2) The box locks easily.

这箱子挺容易锁的。

lock用作名词时,意为”锁“。例如:

1)The lock is broken.

这锁坏了。

2) You lock the door by turning the key in the lock.

把钥匙在锁里扭动门就锁上了。

6. make a telephone call(to sb)(给某人)打电话

1) I'd like to make a telephone call to Mr Brown.

我想给布朗先生打个电话。

2) Half the world's telephone calls are made in English.

世界上有一半的电话是用英语打的。

”打电话“还常用 call,ring,phone(=telephone),give a call/ring等。例如:

1) I must go and telephone him.

我必须去给他打电话。

2) She phoned to say she couldn't come.

她打电话说来不了。

3) We telephoned him to ask if he could come to the party.

我们给他打电话问他是否能参加晚会。

4) I'll call yon later.

以后我给你打电话。

5) Shall I ring him up?

要我给他打个电话吗?

6) Give me a call tomorrow.

明天给我打个电话。

7) Ring me(up) at three.

3点钟给我打电话。

8) Why don't you give him a ring?

你干吗不给他打个电话?

7.produce vt.生产,制造

1) Australia produces wool and meat.

澳大利亚生产羊毛和肉。

2) This factory produces 1000 cars a week.

这个工厂每周生产1000辆汽车。

3) Much of the salt that we use is produced from the sea.

我们所用的盐有许多是产自海水。

4) A hen produces eggs, and a cow produces milk.

母鸡产蛋,奶牛产奶。

8. all over the world全世界

此外 all over意为”整个“、”遍及“。”遍布“。”在…各地(in every part of)。例如:

1) These modern cars are used all over the world.

这些现代化汽车全世界都在使用。

2)We have friends all over the world.

我们的朋友遍天下。

3)Soon the news is all over Britain.

很快这个消息就传遍了全英国。

4) The snow was all over the ground.

遍地都是雪。

5) I've looked all over the house.

我把整个房屋都看遍了。

6) I have travelled all over China many, many times in my life.

我一生中多次走遍全中国。

around the world 在世界范围内

此处介词 around意为“在…范围内”。例如:

1) He spent a week travelling around the country.

他用了一周的时间在这个国家里旅行。

2) Most business letters around the world are written in English.

世界上的大多数商业信件是用英语写的。

3) I travelled around the world for a few years.

我周游世界几年。

9. else adv.别的,其它的

1)else可用在由some-,any-,no-,every一与一body,-thing,-one构成的复合不定代词的后边,起定语作用。例如:

①Did you see anybody else(=any other persons)?

你看见别的人了吗?

②Ask somebody else to help you.

请别人帮助你吧。

③Nothing else(=Nothing more), thank you.

没有别的事了,谢谢。

2)else还可用在副词somewhere, anywhere, nowhere的后边,起状语作用。例如:

①It's too noisy here. Let's go somewhere else.

这里太吵人了。我们去别的地方吧。

②You can't get it anywhere else.

这东西别的地方弄不到。

3)else可用在疑问代词 who, whose, what等后面(但不能用在 which后);也可用在疑问副词 when, where, how, why等后面。例如:

①Who else wants a ticket for Sunday?

还有谁想要星期天的票?

@What else do you want?

你还想要什么?

③Where else did you go?

你还去哪里了?

④I can't come on Tuesday.When else can we meet?

我星期二来不了。我们还能什么时候见面?

10.glass n.玻璃杯;玻璃

英语中有些名词既可用作可数,又可用作不可数,但其意义不同,常常是用于可数时表

示个体的概念,用于不可数时表示物质或抽象的概念。

可数名词不可数名词

a glass(玻璃杯) glass(玻璃)

a paper(报纸;试卷;论文) paper(纸)

a chicken(小鸡) chicken(鸡肉)

a life(生命) life(生活)

1)I broke a glass this morning. Glass is made from sand.

今天早上我打碎了一个玻璃杯。 玻璃是由沙子制造的。

2)What do the papers say? Paper is made from wood.

报上说些什么? 纸是由木材制成的。

3)He ate a whole chicken! Would you like some chicken?

他吃了整整一只鸡! 你要吃点儿鸡肉吗?

11.none pron.没有任何人或东西,一个人也没有

none的意思是 no one; no person; not any。它既可用于可数名词(须是指两个以上的人或物),又可用于不可数名词。none在句中起名词作用。当none在匈中用作主语时,如果代替的是可数名词,则谓语用单数或复数;如果代替不可数名词,则谓语只能用单数。注意 none后可接of结构。例如:

1) None of them spoke English except Tom.

除了汤姆外,他们谁也不讲英语。

2) None of his friends has/have ever been to Paris.

他的朋友谁也没去过巴黎。

3) None of the money is his.

这钱没有一点儿是他的。

4)一How many fish did you catch?你捉了多少条鱼?

一None.一条也没有。

5) He understood none of the lecture.

这课他一点儿没听懂。

6) I like none of the music.

这音乐我一点儿都不喜欢。

7) English is the first language in none of these countries.

在这些国家里,英语都不是第一语言。

no one和nobody意思一样,均指人,表示两个以上的人里“没有…人”。它们只能用

于可数名词,在句中可作主语或宾语。注意它们后边不可以接of结构。

1) No one wished him a happy birthday.

没有人祝他生日快乐。

2) No one wants to make friends with him.

谁也不想和他交朋友。

3) There was nobody to look after the child.

没人照料这个孩子。

试比较:

I've read no one of his books. (误)

I've read none of his books. (正)他的书我一本都没读过。

I haven't tead any of his books. (正)

12. the number of……的数(量)

表示某些人或物的具体数(量)。在句中作主语时,谓语要用单数。

l)The number of students in our class is 45.

我们班的学生人数是45位。

2)The number of cars we need is 20.

我们需要的汽车数是20辆。

3) Do you know the number of girls coming to the party?

你知道要出席晚会的女孩子人数吗?

4) Which language is spoken by the largest number of people in the world?

世界上哪种语言说的人数最多?

比较:a number of一些,若干(some;several)

后接可数名词复数,作主语时谓语要用复数。例如:

A number of students have been there.

有些学生去过那里。

13.That is why we are learning English in China.

那就是我们在中国学习英语的原因。

句中划线部分为表语从句,由连接副词 why引导。其它表语从句又如:

l) That is why he was late.

那就是他来晚的原因。

2) This is what I said to him.

这就是我对他说的话。

3) That is how we helped her to find her son.

我们就是这样帮助她找到她的儿子的。

4) That is where Lu Xun once lived.

那就是鲁迅经住过的地方。

5) The fact is (that) I have never been there.

事实是我从来没去过那里。第十六课

要点解析

able to (do) 能(做),会(做)

be able to在JIII-37 已学过,它和can意思相近,但be able to 可有更多的时态形式,还可和情态词连用,也可用于不定式等短语中,例如:

1) Are you able to come tomorrow? (=Can you come tomorrow?)

你明天能来吗?

2)I'm afraid he won't be able to go to school today.

恐怕他今天不能去上学了。

3)I was able to catch what he said.

我听懂了他说的话。

4)We haven't been able to find her.

我们一直没能找到她。

5) You are better able to do it than I am.

你比我更有能力做此事。

6) He must be able to do it.

他一定能做这件事。

7) I would like very much to be able to read, but I'm too old to learn.

我非常想能看书,可是我年纪太大了学不了了。

2. be made of…用(某种原料)做的,用…制成

be made in…在(某地)制造

1)This knife is made of metal and wood.

这把刀子是用金属和木头做的。

2)This necklace is made of glass.

这个项链是用玻璃做的。

3)These flowers are made of paper.

这些花儿是用纸做的。

4) This watch is made in Switzerland.

这只表是瑞士制造的。

5) These bicycles are made in China.

这些自行车是中国制造的。

3. be used for…被用来(作某种用途)

介词for表示目的,后接名词、代词或动名词。例如:

1)The knife is used for cutting things.

刀子是用来切割东西的。

2) English is widely used for business.

英语被广泛用于商业。

3) The hall was used for our party.

礼堂被用来举办我们的晚会了。

4) Bamboo can be used for building.

竹子可以用于建筑。

be used as…被用作

介词as意为“作”、“当作”。as引出的短语在句中作补足语。例如:

1) English is used as the second language in that country.

在那个国家英语被用作第二语言。

2) The card is used as a bookmark.

这张卡片被用作书签。

3) He was used as a stepping stone.

他被人用作垫脚石了。

4)English is used as the first language by most people in the USA, Great Britain, Canada, Australia and New Zealand.

英语被美国、英国、加拿大、澳大利亚和新西兰的大多数人用作第一语言。

be used by…被…所使用

介词by意为“被”、“由”,用来引出被动语态中动作的执行者。例如;

1) English is used by travellers and business people all over the world.

英语被全世界的旅行者及商人们使用。

2) French is used by some Canadians as their first language.

法语被一些加拿大人用作第一语言。

3) Bicycles are widely used by us.

自行车被我们广泛使用。

4. leave school离开学校,毕业

中等学校毕业常说 leave school或 finish school。

l)When did you leave school?

你什么时候毕业的?

2)He left school at the age of eighteen.

他18岁时毕了业。

3)Mary left school last year and is work in a shop.

玛丽去年毕业,现在在一家商店工作。

4)She has just left Lu Xun Middle School.

她刚刚从鲁迅中学毕业。

5.lock vt.锁,锁上

1)I closed and locked the door.

我把门关上并锁上。

2)He found that the door was locked.

他发现门是锁着的。

3)All the afternoon he worked with the door locked.

整个下午他都锁着门工作。

lock用作不及物动词( Vi)时,说明或强调句中主语(事物)由于本身的原因而能否

“锁上”。例如:

1) This door won't lock.

这门锁不上。

2) The box locks easily.

这箱子挺容易锁的。

lock用作名词时,意为“锁”。例如:

1)The lock is broken.

这锁坏了。

2) You lock the door by turning the key in the lock.

把钥匙在锁里扭动门就锁上了。

6. make a telephone call(to sb)(给某人)打电话

1) I'd like to make a telephone call to Mr Brown.

我想给布朗先生打个电话。

2) Half the world's telephone calls are made in English.

世界上有一半的电话是用英语打的。

“打电话”还常用 call,ring,phone(=telephone),give a call/ring等。例如:

1) I must go and telephone him.

我必须去给他打电话。

2) She phoned to say she couldn't come.

她打电话说来不了。

3) We telephoned him to ask if he could come to the party.

我们给他打电话问他是否能参加晚会。

4) I'll call yon later.

以后我给你打电话。

5) Shall I ring him up?

要我给他打个电话吗?

6) Give me a call tomorrow.

明天给我打个电话。

7) Ring me(up) at three.

3点钟给我打电话。

8) Why don't you give him a ring?

你干吗不给他打个电话?

7.produce vt.生产,制造

1) Australia produces wool and meat.

澳大利亚生产羊毛和肉。

2) This factory produces 1000 cars a week.

这个工厂每周生产1000辆汽车。

3) Much of the salt that we use is produced from the sea.

我们所用的盐有许多是产自海水。

4) A hen produces eggs, and a cow produces milk.

母鸡产蛋,奶牛产奶。

8. all over the world全世界

此外 all over意为“整个”、“遍及”。“遍布”。“在…各地(in every part of)。例如:

1) These modern cars are used all over the world.

这些现代化汽车全世界都在使用。

2)We have friends all over the world.

我们的朋友遍天下。

3)Soon the news is all over Britain.

很快这个消息就传遍了全英国。

4) The snow was all over the ground.

遍地都是雪。

5) I've looked all over the house.

我把整个房屋都看遍了。

6) I have travelled all over China many, many times in my life.

我一生中多次走遍全中国。

around the world 在世界范围内

此处介词 around意为”在…范围内“。例如:

1) He spent a week travelling around the country.

他用了一周的时间在这个国家里旅行。

2) Most business letters around the world are written in English.

世界上的大多数商业信件是用英语写的。

3) I travelled around the world for a few years.

我周游世界几年。

9. else adv.别的,其它的

1)else可用在由some-,any-,no-,every一与一body,-thing,-one构成的复合不定代词的后边,起定语作用。例如:

①Did you see anybody else(=any other persons)?

你看见别的人了吗?

②Ask somebody else to help you.

请别人帮助你吧。

③Nothing else(=Nothing more), thank you.

没有别的事了,谢谢。

2)else还可用在副词somewhere, anywhere, nowhere的后边,起状语作用。例如:

①It's too noisy here. Let's go somewhere else.

这里太吵人了。我们去别的地方吧。

②You can't get it anywhere else.

这东西别的地方弄不到。

3)else可用在疑问代词 who, whose, what等后面(但不能用在 which后);也可用在疑问副词 when, where, how, why等后面。例如:

①Who else wants a ticket for Sunday?

还有谁想要星期天的票?

@What else do you want?

你还想要什么?

③Where else did you go?

你还去哪里了?

④I can't come on Tuesday.When else can we meet?

我星期二来不了。我们还能什么时候见面?

10.glass n.玻璃杯;玻璃

英语中有些名词既可用作可数,又可用作不可数,但其意义不同,常常是用于可数时表

示个体的概念,用于不可数时表示物质或抽象的概念。

可数名词不可数名词

a glass(玻璃杯) glass(玻璃)

a paper(报纸;试卷;论文) paper(纸)

a chicken(小鸡) chicken(鸡肉)

a life(生命) life(生活)

1)I broke a glass this morning. Glass is made from sand.

今天早上我打碎了一个玻璃杯。 玻璃是由沙子制造的。

2)What do the papers say? Paper is made from wood.

报上说些什么? 纸是由木材制成的。

3)He ate a whole chicken! Would you like some chicken?

他吃了整整一只鸡! 你要吃点儿鸡肉吗?

11.none pron.没有任何人或东西,一个人也没有

none的意思是 no one; no person; not any。它既可用于可数名词(须是指两个以上的人或物),又可用于不可数名词。none在句中起名词作用。当none在匈中用作主语时,如果代替的是可数名词,则谓语用单数或复数;如果代替不可数名词,则谓语只能用单数。注意 none后可接of结构。例如:

1) None of them spoke English except Tom.

除了汤姆外,他们谁也不讲英语。

2) None of his friends has/have ever been to Paris.

他的朋友谁也没去过巴黎。

3) None of the money is his.

这钱没有一点儿是他的。

4)一How many fish did you catch?你捉了多少条鱼?

一None.一条也没有。

5) He understood none of the lecture.

这课他一点儿没听懂。

6) I like none of the music.

这音乐我一点儿都不喜欢。

7) English is the first language in none of these countries.

在这些国家里,英语都不是第一语言。

no one和nobody意思一样,均指人,表示两个以上的人里”没有…人“。它们只能用

于可数名词,在句中可作主语或宾语。注意它们后边不可以接of结构。

1) No one wished him a happy birthday.

没有人祝他生日快乐。

2) No one wants to make friends with him.

谁也不想和他交朋友。

3) There was nobody to look after the child.

没人照料这个孩子。

试比较:

I've read no one of his books. (误)

I've read none of his books. (正)他的书我一本都没读过。

I haven't tead any of his books. (正)

12. the number of……的数(量)

表示某些人或物的具体数(量)。在句中作主语时,谓语要用单数。

l)The number of students in our class is 45.

我们班的学生人数是45位。

2)The number of cars we need is 20.

我们需要的汽车数是20辆。

3) Do you know the number of girls coming to the party?

你知道要出席晚会的女孩子人数吗?

4) Which language is spoken by the largest number of people in the world?

世界上哪种语言说的人数最多?

比较:a number of一些,若干(some;several)

后接可数名词复数,作主语时谓语要用复数。例如:

A number of students have been there.

有些学生去过那里。

13.That is why we are learning English in China.

那就是我们在中国学习英语的原因。

句中划线部分为表语从句,由连接副词 why引导。其它表语从句又如:

l) That is why he was late.

那就是他来晚的原因。

2) This is what I said to him.

这就是我对他说的话。

3) That is how we helped her to find her son.

我们就是这样帮助她找到她的儿子的。

4) That is where Lu Xun once lived.

那就是鲁迅经住过的地方。

5) The fact is (that) I have never been there.

事实是我从来没去过那里。

--------------------------------------------------------------------------------

初三英语作文第四单元范文 第6篇

一年级英语第四单元练习题

一、判断下列句子与图片是(√)否(×)相符。

().().

().().

二、将下列单词归类。

FoodToys

三、根据所给句子,选择正确译文。

()’macat.

A.我是一只猫。B.我是一只狗。

().

A.我想要水果。B.我想要蔬菜。

()’mhungry.

A.我渴了。B.我饿了。

A.你喜欢蔬菜吗?B.你想要蔬菜吗?

初三英语作文第四单元范文 第7篇

科目 英语

年级 高二

文件 high2

标题 Mainly Revision

章节 第四单元

关键词 内容

一、【数学目的和要求】

1.单词和词组:

rose check magazine 四会

fix face to face take a photograph (of) hand (vt.)

deliver rail

as well

care for

daily 三会

chief event immediately develop add lorry

speed

be popular with somebody suitable weekly rewrite

Business Weekly

journalist editor advertisement headline interview 二会

get down to photographer

latest publish edition section besides

2.日常交际用语:

Are you /Will you be free then? Yes, I'll be free. I'd like to go.

Let's go together then I'll meet you at the theatre at six-thirty.

Good! See you then.

What time shall we meet? Where is the best place to meet?

What about meeting outside? I suggest….

3.语法:

学习~ing形式作主语和宾语的用法。

二、【重点与难点】

1. I want to have a look at what's on this weekend. 我想看看本周周末上演的什么。

句中的What's on this weekend是名词性从句,在句中作短语动词look at的宾语。what's on…?是一个固定的表达方式,后跟时间或地点状语,表示“……(时间/地点)上演什么?”on在此是作为副词用的,应重读。on是一个十分活跃的词,作为介词用时,它也可以表示类似的形容词所表示的意思,表示“在……进行之中”例如:What's on at the New Star Cinema tonight? 今晚新星电影院上演什么?

Is there a new film on lately? 最近上演什么新电影了吗?

My parents are on their holidays. 我父母亲正在度假。

They are on a friendly visit to our country. 他们正在对我国进行友好访问。

2. Is there anything good on? 有什么好节目在上演吗?

句中的good是不定代词anything的定语。当形容词作定语修饰象something, anything, nothing这类不定代词时,要把形容词放在这类不定代词之后。例如:

There is nothing important in today's newspaper. 今天报上没有什么重要消息。

Do you have anything interesting to tell us?你有什么有趣的事要告诉我的吗?

3. They are said to be very good. 据说他们很棒。

a. 句中的they指的是前一句中的a pop group(流行音乐演唱团)。

b. 不定式短语to be very good在句中作主语补足语,说明主语(they)的情况。全句相当于:People say they are very good.或It is said that they are very good.在此,句型sb. is said to do和It's said (或They / People say )+that从句所表示的意思是相同的,可以相互替换。作“据说……”,“听说……”解。例如:It's said he works for China Daily (=He is said to work for China Daily.)据说他在《中国日报》社工作。

It's said the bridge is now over 700 years old. (=The bridge is said to be over 700 years old.)据说这座桥已有七百多年历史了。

1. Reporters are then sent to cover the events.然后记者就被派去采访这些事件。

句中的cover是动词,作“采访”、“报道”解。例如:

The experienced reporters were sent to cover the confrence. 有经验的记者被派去报导大会的消息。

All important events in this area are covered in the local newspapers.

这个地区发生的重要事件,地方的报纸都有报道。

cover是一个十分活跃的词,既可以用作名词,也可以用作动词,翻译时也十分灵活,可以根据在句中的意思灵活翻译。例如:

用作名词时,作“盖子”,“封面”解。

The magazine had a picture of a horse on the cover. 这本杂志封面上画着一匹马。

Our desks and chairs are fitted with loose covers. 我们的桌椅均配有桌套和椅套。

用作动词时,就十分灵活了。请看下面的句子:

She covered her knees with a blanket. 她把毯子盖在膝盖上。

I was covered in/with mud by a passing car. 一辆过路的汽车溅了我一身泥。

His lecture covered the subject thoroughly. 他的演讲对这个问题阐述得很透彻。

The soldiers can cover the distance on foot in an hour. 士兵们可以在一小时内走完这段路程。

Is that word covered in the dictionary? 这部词典里有那个单词吗?

2. As soon as the reporters know what to write about, they get down to work. 新闻记者一旦得知他们所要写的新闻,就着手干起来。

句中的短语动词get down to sth, 作“开始干某事”解,(相当于to begin to do /doing sth.)其中的to是介词,后接名词,代词或~ing形式。例如:

It's time I got down to some serious work. 我该认真干点正事了。

When you get down to something, you should work hard. 当你着手做些事的时候,你应该努力地去做。

While the weather was fine, my father got down to repairing the house. 趁着天气好,我父亲开始修理房屋了。

telephone people and fix a time for a face-to -face interview with them. 他们同有关人士打电话,约定时间同他们进行面对面的采访。

a.句中的face-to -face是一个固定词组,意思是“面对面”,在句中作定语,修饰名词interview.例如:

It's hard for them to have a face-to -face argument. 进行面对面的争论对他们来说不容易。

需要注意的是,如果face to face不连写时,作状语用,意思是“面对面地”,“面对着”,“碰面”。例如:

The hospital and the food store stand face to face. 那家医院正对着食品店。

I've heard of the famous professor, but I never met him face to face. 我听说过那位著名的教授,但是从没和他见过面。

除了这一词组外,类似还有一些,如:heart to hear心连心,贴心的,hand in hand手拉手,arm in arm臂挽臂shoulder to shoulder肩并肩。

b.句中的fix是动词,作“确定”,“约定”解。fix a time for…是“约定时间干某事”的意思。例如:

Have you fixed a date for the wedding?你们举行婚礼的日子确定了吗?

The lecture was fixed for eight o'clock in the morning. 报告会定于早八点举行。

fix还有“修理”“修补”的意思,请看下现的句子:

My watch has stopped. I'll have it fixed. 我的手表停了,我要去修理了。

初三英语作文第四单元范文 第8篇

九年级上册英语第一单元知识点

I.重点词汇

Test----exam words----vocabulary

Excited----exciting amazing----surprising

sometimes----sometime----some times----some time

for example----such as----like begin with----to begin with

maybe----perhaps----probably affect----influence

problem----question

II.重点词组

…for… skills

…about… …at all

excited about up

mistakes of all

begin with on

afraid of at

sentences notes

down sure

with up

up about

angry with by

other a problem

…as… about

…into… one’s best

the help of …to…

about off

九年级上学期英语知识点

in : 在旅馆的登记入住。 Check out: 在旅馆结账离开。

: ①通过…..方式(途径)。例:I learn English by listening to tapes.

②在…..旁边。例:by the window/the door

③乘坐交通工具 例:by bus/car

④在……之前,到……为止。例:by October在10月前

⑤被 例:English is spoken by many people.

与what的区别:

how通常对方式或程度提问,意思有:怎么样 如何,通常用来做状语、表语。

what通常对动作的发出者或接受者提问,意思为 什么,通常做宾语,主语。

①How is your summer holiday? It’s OK.(how表示程度 做表语)

②How did you travel around the world? I travel by air.

③What do you learn at school? I learn English, math and many other subjects.

① What…think of…? How…like…?

② What…do with…? How…deal with…?

③ What…like about…? How…like…?

④ What’s the weather like today? How’s the weather today?

⑤ What to do? How to do it?

. What do you think of this book?=How do you like this book?

I don’t know what I should do with the matter.=I don’t know how I should deal with it.

What do you like about China?=How do you like China?

I don’t know what to do next step?=I don’t know how to do it next step?

㊣ What good / bad weather it is today!(weather为不可数名词,其前不能加 a )

㊣ What a fine / bad day it is today! (day为可数名词,其前要加 a )

初三英语学习方法

一、【如何学好初三英语】:词汇

词汇是学好英语的关键,没有足够的词汇就无从谈起听、说、读、写。

词汇量的大小决定一个学生英语水平的高低。因此在初中阶段除要掌握《大纲》要求的800多词汇外,还要扩充500个左右的词汇。在学习词汇的过程中,要掌握词的拼读规则,根据规则记忆单词;同时还要根据构词法知识记忆和扩充单词,通过语境理解和记忆单词也是一个学习单词的好方法。目前词汇在中考试题中汉译英的试题越来越少,取而代之的是词汇在语境中的运用考查比重越来越大。在进入学习英语的初级阶段时,掌握语音知识是学好英语单词的基础,读准英语音素是拼读音标的前提。因此一定要熟练掌握48个音素,要做到会拼读、拼写。有些同学认为中考试题的笔试部分取消了对语音的考查,于是就其次,要注意训练自己听音、辨音和模仿的能力。课堂上,专心听老师的发音和磁带上的录音,争取当堂学会。对于那些比较拗口的单词、短语或句子,课下一定要挤时间反复模仿,直到读准、读熟为止。再次,熟练掌握读音规则,培养自己根据读音规则把字母(或字母组合)与读音建立起联系的能力。因为掌握拼读规则对单词的记忆很有好处。

二、【如何学好初三英语】:语法

语法是学好英语的基础,它是掌握英语的工具。在你掌握了一定的词汇量后,了解一些语法知识是非常必要的。选择填空是考查语法的一个重要题型。它可以通过选择的方式考查名词、动词、代词、形容词、副词、连词、介词和数词等等。覆盖面较广。初中阶段所学的语法知识就是那么屈指可数的几个,反复练习过多遍,为什么到头来还是出错呢?这种一错再错的现象在学生中是普遍存在的,即某个题目在以前曾做错过,以后再次见到这个题,还是做不对甚至犯同样的错误。我觉得问题的关键在于没有彻底弄懂错误的原因或没有引起足够的重视。你应该把做错的每一道题,都要进行认真、仔细的分析和思考:错在哪里?是对该知识点不了解还是粗心大意所致?如何改正?怎样才能避免类似错误的发生?是否还有其它的解法?经过这一番反思之后,再把它们记录到”错题库“中去。以后再碰到类似题目就基本上可以杜绝错误的发生。尤其是那些易受思维定势影响的题目更应当这样去处理,否则就很容易重蹈覆辙。

时态学习是中国学生最为头疼是一项语法项目。因为中国人在语言的表达中只有时间的变化,而没有时态的概念,但英语中语言所表述的事情处在不同的时间,要用不同的时态,而且时态的关键表述在句子的谓语动词上。有时背起规则来很容易,但在句子的使用中却常常出现错误。要准确地掌握初中阶段的五个基本时态,重要的还是要在句子中多运用。

初三英语作文第四单元范文 第9篇

四年级英语第四单元测试题

听力部分(30分)

一听录音,选出你所听到的单词。(10分)

1AapplesBorangesCpeachesDgrapes

2()AtheseBthoseCthisDthat

3()AwaiterBwaitressCworkerDfarmer

4()AbuyingfruitBhowmanyCoverthereDthreekilos

5()AherjobBhernameCyournameDyourjob

听力原稿及答案:

1grapes

2those

3worke

4buyingfruit

5yourjob

DBCAD

二听问句,选择正确答句。(12分)

1()’’sMrBlack.

2()’’sateacher.

3()’’sHelen.

4()AThreekilos,.

5().

6()AYes,.

听力原稿及答案:

1Whoisshe?

2What’syourjob?

3Whatarethese?

4Howmanykilos?

5CanIhelpyou?

6Welcometoourschool.

BAABAC

笔试部分(70分)

一选出不同类的单词。(10分)

1()AstudentBteacherCdoctorDman

2()AfatherBmotherCsisterDgirl

3()AhairBeyeCdoctorDmouth

4()AwaiterBdriverCbrotherDworker

5()AapplesBearsCgrapesDpears

二翻译下列词组。(10分)

1thattallman___________2在树上___________

3climbtrees___________4.一位新同学_________________

5howmany___________6穿着红色夹克衫的男孩_____________

7theseorthose______________8三公斤____________

她的新工作______________

三选出正确的`选项。(10分)

().

(),__________.

’’m

().

()’sNancy.

’’s

().

()______,please.

()7Whatdoyou______be?Adoctor.

().

()_____________

()10Who’sthegirl_____smallnose?

四连词成句。(10分)

’dplease(,)(.)

_______________________________________

’smouthabig(?)

_______________________________________

(?)

______________________________________________

’tclimb(!)

___________________________________________

(.)

__________________________________________

五从B栏中选出A栏中句子的答案(10分)

()2We’relatefortheparty.

()3What’sherjob?

()4Whatarethese?

()5Howoldishe?

’sone.

’shurry.

,please.

’sawaitress.

六改错题:找出句中的错误,将序号填在题前括号内,并在后面的横线上写出正确答案。(10分)

(),

ABCD

().____

ABCD

()’s?She’

ABCD

().________

ABCD

()’rethat?They’

ABCD

七阅读理解。

A:Let’sgotoNancy’sbirthday(生日)party,Mike.

B:OK,Ben,Who’stheboywithbigears?

A:He’smybrother,David..

B:Oh,

A:Yes,.

B:Oh,Isee.

A:Nowit’ssixo’’sgo.

B:OK,let’sgo.

根据短文内容,判断正(T)误(F)

().

()2SuY.

().

().

()’sseveno’clock.

笔试答案

一DDCCB

二1那个高个子男人2inthetree

3爬树4anewstudent

5多少

7那些还是这些8threekilos

9给你10hernewjob

三ABAABBBAAB

四1I’dlikesomeapples,please.

2Who’?

3CanIhelpyou?

4Don’tclimbtrees.

5GaoShanisanewstudent.

五DCEAB

六CACBB

七FFTFF

初三英语作文第四单元范文 第10篇

科目 英语

年级 初三

文件 middle3

标题 The World's Population

章节 第二十单元

关键词

一、教法建议

【 抛砖引玉 】

单元双基学习目标

Ⅰ. 词汇学习

population , billion , India , following , grow , beginning , century . UN , at the beginning of , the more developed countries , the less developed countries , the developing countries , in the year , hour after hour , on the earth

Ⅱ. 句型结构

What's the population of Germany ?

By what year will the world's population reach 6 billion ?

I didn't know that China's population would grow so fast .

We never asked what would happen to the world .

Ⅲ. 课文学习

本单元的中心话题是当代人类最为关注的人口问题,通过学习课文了解世界人口的状况

并学习过去将来时的用法。语法重点学习过去将来时。

【 指点迷津 】

单元重点词汇点拨

1 . population 人口;人数

- What's the population of that city ? 那个城市的人口有多少 ?

- The city has a population of 300 , 3000 . 该市有30万人口。

The population of the city is less than / 200 , 000 . 此城的人口不到20万。

〖 点拨 〗population 作主语谓语通常用单数,但当其前面有百分数、分数修饰时,谓语用复数。have a population of 有……人口。问人口多少有 what 或者 how large 。

2 . following 接着的;以下的

He became quite well the following day . 第二天,他的身体便好了。

Please translate the following sentences into English .

3 . mouth 嘴

Open your mouth , please .

The boy filled his mouth with food .

His mouth is watering . 他在流口水。

〖 点拨 〗复数直接加 s 。have a dirty mouth 说脏话。from hand to mouth 勉强糊口。

4 . beginning 开始;开端

I've read the book from beginning to end . 我已把这本书从头到尾读完了。

The beginning of the book is interesting . 这本书开头很有趣。

Good beginning is half done . 良好的开端是成功的一半。 ( 谚语 )

He came back at the beginning of the school term . 这学期开始时他回来了。

〖 点拨 〗from beginning to end 从头到尾。

5 . century 世纪;百年

The church is some centuries old . 这座教堂已有数百年的历史了。

6 . by 到……为止 ( 指时间 ) ,不迟于

I'll finish the work by this week . 在本周末前我将把工作完成。

He can't get here by 5 0'clock . 五点钟之前他到不了这里。

This work must be finished by the end of this month .

〖 点拨 〗by the end of 到……末端为止,by the way 顺便说一下。

单元词组思维运用

1 . on earth 在地球上

Two thousand years ago , there were only 250 million people on the earth . 两千年前,地球上只有两亿五千万人。

We live on the earth , but in the future some will be able to live on the moon . 我们生活在地球上,将来有些人可能生活在月球上。

注意on earth 是“世界上;究竟”。如:

What on earth do you mean ? 你究竟是什么意思 ?

He is the greatest man on earth . 他是世界上最伟大的人。

2 . hour after hour 一小时接着一小时,不停地

If the population goes on hour after hour , it will be the biggest problem in our country . 如果人口一小时又一小时地继续增长下去,它将成为我国最大的问题。

So it goes on , hour after hour . In one day , people have to find food for over 250 , 000 mouths more . 随着一小时又一小时地过去,仅在一天内,人们就必须提供25万人吃的食物。

They worked on hour after hour and never left tired . 他们不停地工作,从不感到累。

类似词组还有:day after day 一天又一天 / year after year 一年又一年

3 . at the beginning of 在……初期;在……开头

At the beginning of the twentieth century , the world's population was about 1 , 700 million . 在20世纪初,世界人口大约17亿。

You can find the sentence at the beginning of this chapter . 在这一章的开头你能发现那个句子。

注意at the beginning 是“开始,开头”。如:

At the beginning he wasn't interested in maths . 起初他对数学不感兴趣。

4 . at the end of 在……的末尾;在……的尽头

At the end of the road you'll see the hospital .

At the end of his journey , he went to Shanghai . 在旅行快要结束时,他去了上海。

At the end of 1979 , he came back from Japan . 在1979年末,他从日本回来。

5 . some day 总有一天,有朝一日

Some day you will be sorry about it .

6 . faster and faster 越来越快

The world's population is growing faster and faster . 世界人口增长得越来越快。

注意“比较级 + and + 比较级”表示“越来越……”。又如:

She's getting thinner and thinner . 她越来越瘦了。

7 . no more than 只有,仅有

We have walked on more than ten miles . 我们走了顶多只有10英里。

It took her no more than an hour to write the article . 她仅仅花了一小时就写完了那篇文章。

辨析:not more than 的意思是“至多”,“不超过”。试比较:

There are no more than five students in the classroom . 教室里顶多只有五个学生。 ( 强调“人少”的意思 )

There are not more than five student in the classroom . 教室里的学生不超过五人。 ( 强调“不超过”的意思 )

二、学海导航

【 学法指要 】

单元难点疑点思路明晰

1 . 以介词开头的特殊疑问句句型

By what year will the world's population reach 6 billion ? 到哪一年,世界人口将达到六十亿 ?

介词 by 在此表示“到 ( 什么时候 ) 为止”。在特殊疑问句中,当疑问句作介词宾语时,有时可将介词放在句首。又如:

By whom is the book written ?

At what time did you tell him to meet us ?

From which library did you borrow the book ?

To whom were you talking ?

2 . 不定式作定语的句型

There will not be enough space even to stand in on the earth . 就是在地球上站着,也不会有足够的地方了。

不定式 even to stand in 用作定语,修饰 space . 注意,stand 是不及物动词。当不定式是不及物动词而作定语修饰名词时,它后面就应有必要的介词。如本句型中的 in 。又如:

He still had no house to live in . 他仍然没有房子住。

There is nothing ( for us ) to worry about . 没有什么值得发愁的。

He is a very nice person to work with . 他是一个很好共事的人。

3. the world’s population 世界人口

( 1 ) population 常用来表示一个地区、一个城市、一个国家的总人口数,当 population在句中作主语时,它后面的动词应该用单数形式。如:

What's the population of the world ? 全世界有多少人 ?

Wuhan has a population of about seven million . 武汉大约有七百万人。

( 2 ) people 常用来表示一个较小范围内的具体人数。如:

About two hundred people came to that meeting .

4 . 英语中数词的读法

( 1 ) 大家知道,数字每隔三位数就有一个分节号,分节以后,各节就成了101 - 999第三位数了。第一分节号前是 thousand ( 千 ) ,第二个分节号前是 million ( 百万 ) ,第三个分节号前是 thousand million ( 英国读法 ) 或 billion ( 美国读法 ) ( 十亿 ) 。读的时候十位数 ( 或个位数 ) 的前面一般要加 and ( 也可不加 ) 。因此,333 333 333 读作:three hundred ( and ) thirty - three million , three hundred ( and ) thirty - three thousand , three hundred and thirty - three

( 2 ) 英语没有单独表示“万”和“亿”的词,所以:

10 000 ( 一万 ) 读作:ten thousand

10 000 ( 十万 ) 读作:one hundred thousand

10 000 000 ( 一千万 ) 读作:ten million

100 000 000 ( 一亿 ) 读作:one hundred million

5 . About eighty - one million 是 The population of Germany ( 或 It ) is about eighty - one million 的简略形式。

6 . … and find out the answers to these questions . ……并找出这些问题的答案。

( 1 ) 辨义:find 与 find out

find 多用于直观所“发现”或“找到”的东西;find out 则强调通过思索、调查等所发现的事物。例如:

I haven't found my pen yet .

We must find out the result of the thing .

( 2 ) 句中的介词 to 表示一种对应或配套关系,不可用介词 of 。例如:

This is the key to the front door . 这是前门的钥匙。

Where is the monument to Liu Hunan ? 刘胡兰纪念碑在哪里 ?

7 . Standing room only 只有立足之地

room 在这里意为“空间,地方”,为不可数名词。例如:

The bed takes up too much room .

8 . By what year will the world's population reach 6 billion ? 到哪一年,世界人口将达到60亿 ?

( 1 ) by“到……止;不迟于”。例如:

By the end of last year , they had learned about one thousand English words .

I'll be back by ten o'clock . 我将10点钟以前返回。

比较:I'll be back at about ten o'clock . 我将于10点左右返回。

( 2 ) 在特殊疑问句中,当疑问词作介词宾语时,有时将该介词置于疑问词前。例如:

With whom were you talking just now ? 刚才你和谁交谈 ?

From which library did you borrow the book ? 你从哪个图书馆借的这本书 ?

9 . Maybe you think that isn't many . 可能你认为174个婴儿并不多。

名右的 that 代替前面提到的 174 babies,这是一个具体的 number ( 数字 ) ,作为一个整体,代词用 that 而不用 those 。例如:

He's learned about five thousand English words . That's really a big number .

The child has learnt hundreds of English words . That isn't easy for him .

10 . So it goes on , hour after hour . 人口出生就这样一小时一小时的延续下去。

( 1 ) so“如此”的意思。it 指上文提到的人口出生。

( 2 ) go on “继续不断”的意思。可作及物或不及物动词词组用。例如:

The work went on well . 工作进行得很好。

Peter went on doing his homework though he was tired .

( 3 ) hour after hour “一小时接一小时。例如:

day after day 一天天 ,year after year 一年又一年

11 . In one day , people have to find food over 250 000 mouths more . 每过一天,人们就不得不为增加的25万多张嘴寻找食物。

( 1 ) 句中的 in 与表示“所用的”时间连用。例如:

She finished reading the book in a week . 她用一星期时间看完了这本书。

( 2 ) 介词短语 over 250 000 mouths more 是介词 for 的宾语。例如:

250 000 mouths more“多25万张嘴”。注意这种表达结构,其中的 more 表示数量的增多。例如:

We don't hear clearly . Please read the text once more .

They've learned about one thousand English wors . And we've learned two hundred more . 他们学了约 1000 个英语单词,我们还多学了 200 个。

( 4 ) 介词 over 可作“多于”、“超过”之意。例如:

It cost me over ten yuan .

12 . Just think how many more there will be in one year ! 想想看吧,在一年时间里将会增加多少人 !

( 1 ) just 常与祈使句连用。例如:

Just come here a moment . 请到这儿来一下。

( 2 ) How many more there will be in one year 是动词 think 的宾语从句。

13 . The population problem may be the greatest one of the world today . 人口问题可能是当今世界最严重的问题。

( 1 ) the greatest one 即 the greatest problem , one 为代词。

( 2 ) 介词短语 of the world today 是 one 的定语。

14 . The world's population is growing faster and faster . 世界人口增长得越来越快。

( 1 ) grow 意为“增长,增大”。句中用进行时 is growing , 很好地表达了当今世界的人口状况。

( 2 ) faster and faster 是副词重叠,修饰 is growing,作状语。副词和形容词比较级的这种重叠使用,相当于汉语的“越来越……”。例如:

The train ran faster and faster . 火车开得越来越快。

15 . But at the beginning of the twentieth century …,然而在二十世纪初……

at the beginning of…“在……之初”。例如:

At the beginning of the class , the teacher drew a picture on the blackboard .

在开始上课的时候,老师在黑板上画了幅画。

16 . A Un report says that world population will pass six billion by the end of the twentieth century . 一份联合国报告表明,到二十世纪末,全球人口将超过60亿。

( 1 ) Un= ( the ) United Nations“联合国”

( 2 ) pass 意为“超过”。例如:

Run faster , or Li Ming will pass you .

( 3 ) pass 通常还作“通过”、“经过”之意。例如:

We all passed the exam last week .

17 . People say that by the year , it may be seven billion . 人们说,到 2010 年,世界人口可能达到 70 亿。

( 1 ) by“到……为止,不迟于”。

( 2 ) 句中的 2010 是 the year 的同位语。例如:

the year 1949 一九四九年,the year 一九九七年也可说 the year of 1949 , the year of 1997

这里的介词 of 表示同位关系。

18 . There will not be enough space for anybody else . 再也没有足够的空间来容纳任何其他的人了。

anybody 为不定代词,副词 else 修饰不定代词必须后置。

19 . the more developed countries 比较发达的国家

the less developed countries 不太发达的国家

20 . Which country has the larger population , Canada or Australia ? 哪个国家人口多些,加拿大还是澳大利亚 ?

population 一词指的是总人口 ( 见本单元 1 ) ,所以,说人口多就用 large population 或 big population , 反之就用 small population 。

21 . population ( in hundred million ) 人口 ( 以亿为单位 )

介词 in 表示“用……方式”。例如:

( 1 ) Answer my question in English , please ?

( 2 ) Look , the students are standing there in rows .

22 . There will not be enough space even to stand in on the earth . 地球上将连站立的空间都不够。

( 1 ) 不定式 even to stand in 是 space 的定语,而 space 在逻辑上 ( 或意义上 ) 则是介词 in 的宾语。这种结构中的介词是不能没有的,因为 stand 是不及物动词,不能接宾语,要特别注意。

我们可以说 stand in space 而不能说 stand space 。

( 2 ) 当上面结构中不定式的动词是及物动词时,则不能用介词。例如:

I've some important letters to write .

23 . 同义词 hear 与 listen 的区别。

hear 与 listen 这两个词都是动词,都有“听”的意思。但意思有区别,用法也不同。

hear 是及物动词,表示“听见”,“蝗到”,可能是有意识的听,也可能是无意误解的听。

Louder , please , I can't hear you .

We heard someone laughing in the next room .

hear 还可作不及物动词,后接 of ( about ) 表示“听别人说” ( 指间接听到 ) ;后接from 意 思是“收到 ( 某人 ) 的来信”。如:

I have never heard of such a thing . 我从未听说过这种事。

Have you still not heard from him ? 你还没有收到的来信吗 ?

listen 是不及物动词,表示有意识或注意地“听”,交不说明是否听见的结果;必须加 to 才能接宾语。如:

He often listens to news on radio .

I listened but heard nothing . 我注意听了,但什么也没听见。

24 . 相似词 after , in , later 的区别

after 作介词表示在“某时间之后”, ( 1 ) 它可以表示“在过去的一段时间之间”。 ( 2 ) after 后面不用将来时,而是用现在时态表示将来的含义。如:

She went after three days . 她是三天后走的。

I'll phone you after I arrive . ( or : after I have arrived . ) 我到了之后,给你打电话。

但不说:She will go after three days .

也不说:I'll phone you after I'll arrive .

in 表示从现在起,将来的某时间之后。如:

I will come and see you in five days . 五天以后我来看你。

later 用作副词,常用在过去时的句子中,表示“一段时间之后”。如:

She came a few minutes later . 她几分种后就来了。

later 也可用在一般将来时中。如:

You will realize your mistake later .

你以后会认识到你的错误。

I shall call on you three months later .

三个月后我来看望你。

25 . 同义词 field , ground , earth , land 的区别

( 1 ) field ( 土地,田地 ) ,指可以耕种和种植农作物的土地。

The peasants are working in the fields .

( 2 ) ground ( 地,土地,地面 ) ,主要指大地、陆地的表面,也可以指土壤、场

地、泥土。指陆地时,土地、沙地、水泥地都可用这个词。

The little boy was lying on the ground .

( 3 ) earth ( 土,土地,泥土,地面 ) ,可用作“大地”,以别于天空。用作“地面”,以别于海、洋、大气和天空。还可用作“泥土”,以别于坚硬的岩石。earth 还可作“地球”解。如:

The house is built of earth . 这房子是用土筑成的。

The earth is bigger than the moon . 地球比月亮大。

( 4 ) land ( 土地,地面,田地 ) ,作陆地、大地讲时,是河流、海洋的相对用词。用以指土地或土壤时,着重指它的性质、用途,即可耕种的田地。如:

Are you going by land or by sea ? 你走陆路或是海路 ?

Fish cannot live on land . 鱼不能在陆地上生活。

He owns a lot of land , but he never works on the land . 他拥有许多土地,但他从不耕作。

26 . 数字表达法

注意英语和汉语在表示数字上的异同:

英语和汉语在表示“百”、“千”、“百万”、“十亿”时分别有相应的单词,如 hundred ( 百 ) ,thousand ( 千 ) ,million ( 百万 ) ,billion ( 十亿 ) 。但在英语中,没有单独的词表示“万”和“十万”,而要用“ten thousand”表示“万”,用“one hundred thousand”表示“十万”。例如:

数字 汉语 英语

100 一百 one hundred

1 000 一千 one thousand

10 000 一万 ten thousand

100 000 十万 one hundred thousand

1 000 000 一百万 one million

10 000 000 一千万 ten million

100 000 000 一亿 one hundred million

1 000 000 000 十亿 one billion

1 200 000 000 十二亿 one billion and two hundred million

【 妙文赏析 】

A Foolish Man Buys Shoes

There was once a foolish man . One day he wanted to go to the market to buy a new pair of shoes . He first measured his feet with a ruler and then took a piece of thread the length of his feet on it . He was in such a hurry to set off that he left the thread of home .

At the market , when arriving at a shoe store , he felt in his pockets , but he only found that thread wasn't in . So he said to the shop assistant in a regretful voice , “I've left my measurement at home , so I don't know the size , I'll have to go back for it . ”With these words , he hurried off .

He hurried home for the thread and then ran back to the market . It took him a lot of time in the trip home and back . By the time he reached the market , it was almost dark and the market was already over . He had gone to all this trouble for nothing , failing to buy the shoes .

Then someone asked him , “Do you want to buy the shoes for yourself or for someone else ? ”

“For myself , of course ! ”he answered .

The man asked him , “Well , but haven't you brought your feet with you ? What do you need to bring the measurement for ? ”

【 思维体操 】

Ⅰ . 考考你的智力,请作出正确的选择

1 . Which of the five designs is least like the other four ?

( a ) ( b ) ( c ) ( d ) ( e )

2 . If you rearrange the letters in “NAICH , ”you would have the name of a ( n ) :

COUNTRY OCEAN STATE CRRY ANIMAL

( a ) (b) (c) (d) (e)

3 . Jack is 15 years old , three times as old as his sister . How old will Jack be when he is twice as old as his sister ?

18 20 24 26 30

(a) (b) (c) (d) (e)

答案: 1 . E All the other figures are symmetrical . 2 . A“NAICH”→“CHINA . ” 3 . Jack is ten years older than his sister . In five years Jack will be 20 , and his sister who is now 5 will be 10 .

三、智能显示

【 心中有数 】

单元语法发散思维

过去将来时态

过去将来时的动词表示对过去某一时间来说将要发生的动作或呈现的状态。这个时态常用在宾语从句中。过去将来时有以下几种形式:

1. should / would + 动词原形

He said he would be there before Sunday . 他说他星期天以前将在那里。 ( be 动词肯定式 )

I hoped I should not go the next week . 我希望下星期我不去。 ( do 动词的否定式 )

注意这个时态是一个相对的时态,立足于过去某时,从过去的观点看未来。

2. was / were going + 动词不定式

过去将来时的这种表达形式可以表示过去曾经打算或计划准备要做的事。如:

They told me that they were going to have a picnic . 他们告诉我他们将要举行一次野餐。

They were going to have a meeting . 他们曾经打算开个会。

过去将来时的这种形式可以表示过去将要发生或很有可能发生的事,但未实现的动作。

I was just going to ring him up when he came . 我刚要给他打电话,他就来了。 ( 电话没打成 )

有时也用 was / were + coming 表示过去将来时,如:

I didn't know when they were coming again .

3. was / were + 动词不定式

was / were about + 动词不定式

Mary was to meet Jack at the street corner . 玛丽将在街道拐角处同杰克见面。

We were about to leave when the telephone rang . 我们正要走,电话铃响了。

【 动手动脑 】

单元能力立体检测

Ⅰ. 给下列短文每空一个词

I'm glad that I have two good friends . Jack is the ( 1 ) diligent ( 勤奋 ) of them and in fact the ( 2 ) diligent student in my class . He does well in maths . But at first his English was ( 3 ) poorer than mine . He had more English grammar books than ( 4 ) else , but he didn't read or speak often . So my spoken English was much ( 5 ) than his , with the help of the teacher and the classmate , he has spoken even ( 6 ) English than I ( 7 ) the beginning of last term . Many say that my English is not ( 8 ) good as his now . My elder sister says that I must learn from Jack and study ( 9 ) hard ( 10 ) he does .

Ⅱ. 改写句子 ( 在改写后的句子空白处填入一个适当的英语单词,使句意合乎要求或

与原文相符 )

1 . You don't like singing . He doesn't like singing , either .

_____ you _____ he _____ singing .

2 . He is as friendly to us as before .

He is _____ _____ as _____ _____ us as before .

3 . What's the population of that country ?

______ ______ ______ ______ ______ in that country ?

4 . There are over 60 students in our class .

There are ______ ______ 60 students in our class .

5 . Why did you go to that factory ?

______ did you go to that factory ______ ?

6 . I think you are wrong .

I ______ ______ you are ______ .

7 . He is tired , I'm tired , too .

He is tired , ______ ______ I .

Ⅲ . 补全对话

Mary : Hello ! ( 1 ) I speak to Allan ?

Mrs Black : Sorry , Allan isn't in . This is Mrs Black speaking , Who's ( 2 ) ?

Mary : ( 3 ) is Mary , Mrs Black . I called at four thirty this afternoon . but ( 4 ) was in .

Mrs Black : Oh , we were all out . I ( 5 ) back just now . Can ( 6 ) take a message for John ?

Mary : Yes , of course . Please tell John that all the English - Chinese dictionary are sold ( 7 ) . I will ( 8 ) him one . I have been busy these days . I have ( 9 ) important to do today . Would you please tell him to come and get my dictionary ?

Mrs Black : OK .

Mary : Thanks a lot . Good - bye !

Mrs Black : ( 10 )

答案:Ⅰ . 1 . more 2 . most 3 . much 4 . anyone 5 . better 6 . more 7 . since 8 . as 9 . as 10 . as Ⅱ . 1 . Neither , nor , likes 2 . getting on , well , with 3 . How many people are there 4 . more than 5 . What , for 6 . don't think right 7 . So am Ⅲ . 1 . May Could 2 . that 3 . This 4 . nobody 5 . came 6 . I 7 . out 8 . lend 9 . something 10 . Bye - bye

【 创新园地 】

请开动脑筋把下面的名人论读书的格言译成中文

1 . Books are the ever - burning lamps of accumulated wisdom .

- G . W . Curlies

2 . That is a good book which is opened with expectation and closed with profit .

- L . W . Alcott

3 . A good book is the best of friends , the same today and for ever .

- M . Tupper

4 . The reading of all good books is like a conversation with the finest men of past centuries .

- R . Descarles

5 . Histories make men wise , poems witty ; the mathematics subtile ; natural philosophy deep ; moral grave ; logic and rhetoric able to contend .

- F . Bacon

创新园地答案:

1 . 好书乃积累智慧之长明灯。 -- 寇第斯

2 . 好书使人开卷有所求,闭卷有所获。 -- 奥尔科特

3 . 好书如好友,友情永不渝。 -- 塔珀

4 . 阅读好书,就好比是同过去多少世纪最杰出的人们交谈。 -- 笛卡尔

5 . 读诗使人明智,读诗使人灵秀,数学使人周密,科学使人深刻,伦理学使人庄重,

逻辑修辞学使人善辩。 -- 培根

【 同步题库 】

Ⅰ . 词汇知识

A ) 用英语写出下列数字的读法

1 . 3 , 333 ______________________

2 . 43 , 210 ______________________

3 . 501 , 522 ______________________

4 . 333 , 333 , 333 ______________________

5 . 6 , 232 , 456 , 101 ______________________

B ) 用括号中词语的正确形式填空

1 . Homework must be ______ on time . ( do )

2 . Man - made satellites have been sent up into space by many ______ . ( country )

3 . Sheep are kept by farmers for ______ wool and meat . ( produce )

4 . Do you enjoy ______ football ? ( play )

5 . Mary is made ______ her clothes by her mother . ( wash )

6 . They ______ here for more than twenty years . ( live )

7 . Neither you nor he ______ well . ( swim )

8 . The population may be the ______ one of the world today .

9 . At the ______ of the twentieth century the world's population was about 1 , 700 million . ( begin )

10 . What was the population of the ______ developed countries in 1950 ? ( much )

Ⅱ . 单项选择

1 . 1 , 988 , 356 in English is ______ .

A . one billion , nine million , eighty - eight thousand , three hundred and fifty - six .

B . one million , nine hundreds and eighty - eight thousands , three hundreds and fifty - six .

C . nineteen million , eighty - eight thousand , three hundred and fifty - six .

D . one million , nine hundred and eighty - eight thousand , three hundred and fifty - six .

2 . ____ is the population of France ?

A . What B . How many C . How much D . How many people

3 . It's too crowded in this house . There's no ____ for us .

A . rooms B . any space C . some place D . room

4 . After rest , we walked two hours ____ .

A . much more B . many C . more D . much

5 . I wanted to know what ____ him in twenty years .

A . will happen to B . happened with C . has happened at D . would happen to

6 . The world's population ____ faster and faster .

A . are growing on B . is turning C . is growing D . are getting

7 . The country is ____ than that one .

A . much developed B . much more develop C . developer D . more developed

8 . There will not be enough space for ____ in about 600 years .

A . anybody B . else somebody C . anybody else D . nobody else

9 . During these years , many doctors went to the ____ countries to help them .

A . not developed B . less developed C . no developing D . not much developed

10 . Three - fourths population of this country ____ farmers .

A . is B . are C . be D . to be

11 . The mother knew that she was going to ____ .

A . grow a baby B . have a baby C . produce a baby D . plant a baby

12 . ____ what year will the world's population reach six billion ?

A . To B . In C . By D . On

13 . China has ____ of more than 1 . 2 billion .

A . population B . populations C . a population D . the population

14 . The world's population is growing ____ than ever before .

A . more quicker B . much quickly C . much quickly D . more quickly

15 . During the last two years , they ____ many houses in their village .

A . will build B . have been built C . built D . have built

16 . I don't think there is enough space for you ____ ____ the earth .

A . stand , in B . standing , on C . to stank , at D . to stand , on

17 . ____ of this year , they went to Paris for a visit .

A . In the beginning B . On the begin C . At the beginning D . To the begins

18 . He came to borrow my car ____ , but I didn't lend it to him .

A . someday B . one day C . some day D . any day

19 . Go straight ahead , you'll find the library ____ of the street .

A . in the end B . to the end C . at the end D . by the end

20 . People landed on the moon for the first time in ____ .

A . 1969 years B . the year 1969 C . the year's 1969 D . 1969 of the years

21 . ____ I haven't been to France .

A . Since B . Then C . So far D . Just away

22 . The girl looks very ____ .

A . beautiful B . wonderfully C . carefully D . care

23 . ____ does he write well , ____ he also speaks well .

A . Not only , but B . not also , but C . Either , or D . Both , and

24 . What happened ____ Mr Green yesterday ?

A . for B . in C . at D . to

25 . There are a lot of trees on ____ side .

A . every B . neither C . either D . both

26 . China is a ____ country .

A . develop B . developed C . developing D . develops

27 . By the end of last year , I ____ 2 , 000 new words .

A . learnt B . had learned C . have learned D . learn

28 . He promised me that he ____ buy me a present .

A . should B . would C . shall D . will

29 . That city has a ____ population .

A . large B . much C . many D . little

30 . The teacher told us to read the ____ passage as quickly as we can .

A . follows B . followed C . follow D . follwoing

31 . Is there ____ room for her to stand in .

A . the B . a C . D . an

32 . One day , people have to find food for over 250 , 000 ____ .

A . more mouths B . mouths more C . many mouths D . mouths many

33 . Who is the girl ____ red skirt ?

A . with B . from C . in D . on

34 . Class is over . Let's stop ____ .

A . have a rest B . to have a rest C . having a rest D . to having a rest

35 . Hurry up _____ you'll be late ____ school .

A . and , in B . but , at C . so , on D . or , for

Ⅲ . 完形填空 ( 单词的首字母已给出 )

Charles was eight and a half years old , and he went to a school near his house . He always went there and came home o ( 1 ) foot . He usually got back on t ( 2 ) . But last Friday he came home f ( 3 ) school late . His mother was in the kitchen . When she saw him , she said to him , “W ( 4 ) are you so late today , Charles ? ”

“My teacher was angry and s ( 5 ) me to the headmaster after our lesson . ”Charles answered .

“To the headmaster ? ”his mother said , “Why did she send you to him ? ”

“Because she asked a question in the class , ”Charles said , “and n ( 6 ) of the children gave her the answer e ( 7 ) me . ”

His mother was angry . “But why did the teacher send you to the headmaster then ? Why d ( 8 ) she send all the other fools to the headmaster ? ”she asked Charles . “W ( 9 ) was the question ? ”

“Her question was who put glue ( 胶水 ) o ( 10 ) my chair ? ”

Ⅳ . 阅读理解

In England nobody under the age of eighteen is permitted to drink in a bar .

Mr Pete liked going to the bar near his house . But he never took his son , Mike , because he was too young . One day when Mike had his eighteenth birthday , Mr Pete took him to the bar for the first time . They drank for about half an hour . And Mr Pete said to his son , “Now , Mike , I want to teach you something useful . You must always be careful not to drink too much . But how do you know that you have had enough ? Well , I will tell you . Do you see those two lights as the end of the bar ? When they become four , it means you have had too much , and you should go home . ”

“But , Dad , ”said Mike , “I can only see one light at the end of the bar , and do you think I am drinking too little ? ”

1 . ______ will be able to drink in the public places in England .

A . Nobody B . No children C . Only old people D . No young people

2 . Mr Pete told his son ______

A . that he was not old enough to drink too much

B . that nobody was allowed to drink too much

C . not too drink more than enough

D . that he should drink much if he wanted to go home

3 . The number of the lights at the end of the bar is ______ .

A . two B . four C . one D . sometimes two and sometimes four

4 . Mr Pete thought ______ .

A . he should not take his son to the bar B . he would no longer take his son to the bar

C . he hadn't drunk more than enough D . had drunk too much .

5 . This is ______ time for Mike to drink in a bar .

A . the first B . the second C . the third D . maybe the fifth

Ⅴ . 补全对话

A : Do you mind my ( 1 ) down here ?

B : Not ( 2 ) ( 3 ) . Do sit down , There's plenty of ( 4 ) .

A : Thank you . I guess you don't smoke , right ?

B : No .

A : May I open the window ?

B : Go ( 5 ) . The weather's great today , ( 6 ) it ?

A : Oh , yes . I hope the good weather will ( 7 ) .

B : You can never tell . It's so changeable ( 8 ) this time of year . Well , do you know when the train ( 9 ) New York arrives .

A : ( 10 ) , I don't know .

B : That's OK , I'll ask the front desk .

Ⅵ . 介词填空

1 . The boy helped the old lady ______ the street .

2 . Shut the door ______ you .

3 . Are you for it or ______ it .

4 . The car runs ______

5 . I met him yesterday , but I knew of him long ______ that .

6 . The temperature today is ______ freezing point .

7 . That will be bad ______ your health .

8 . Steel is made ______ iron .

9 . The house is ______ fire .

10 . The river flows ______ the town from west to east .

Ⅶ . 翻译句子

1 . 世界人口将到哪一年达到六十亿 ?

______ what year will the world's population ______ 6 billion ?

2 . 我们看见汽车一辆一辆地过去了,但没有一辆停下来。

We saw car ______ car go by but ______ stopped .

3 . 你练习得越多,你的英语就越好。

The ______ you practise , the better your English ______ be .

4 . 人口问题也许是当今世界最严重的问题。

The population ______ may be ______ greatest one of the world today .

5 . 我希望一切顺利。

I hope everything ______ ______ well .

答案:Ⅰ . A ) 1 . three thousand , three hundred and thirty - three 2 . forty - three thousand , two hundred and ten 3 . five hundred ( and ) one thousand , five hundred and twenty - two 4 . three hundred ( and ) thirty - three million , three hundred ( and ) thirty - three thousand , three hundred and thirty - three 5 . six billion , two hundred ( and ) thirty - two million , four hundred ( and ) fifty - six thousand , one hundred and one B ) 1 . done 2 . countries 3 . producing 4 . playing 5 . to wash 6 . have lived 7 . swims 8 . greatest 9 . beginning 10 . more Ⅱ . 1 . D 2 . A 3 . D 4 . C 5 . D 6 . C 7 . D 8 . C 9 . B 10 . B 11 . B 12 . C 13 . C 14 . D 15 . D 16 . D 17 . C 18 . B 19 . C 20 . B 21 . C 22 . A 23 . A 24 . D 25 . C 26 . C 27 . B 28 . B 29 . A 30 . D 31 . C 32 . B 33 . D 34 . B 35 . D Ⅲ . 1 . B 2 . C 3 . C 4 . C 5 . A Ⅳ . 1 . B 2 . C 3 . C 4 . C 5 . A Ⅴ . 1 . sitting 2 . at 3 . all 4 . room 5 . ahead 6 . isn't 7 . stay 8 . at 9 . from 10 . Sorry Ⅵ . 1 . across 2 . after 3 . against 4 . at 5 . before 6 . below 7 . for 8 . from 9 . on 10 . through Ⅶ . 1 . By , reach 2 . after , none 3 . more , will 4 . problem , the 5 . goes , on

初三英语作文第四单元范文 第11篇

科目 英语

年级 初三

文件 middle3

标题 初三第二十一单元

章节 第二十一单元

关键词 内容

一、教学目标

1.词汇

二、教学重点

1.词组: wear out, either … or…, so… that… , be busy doing sth, think about

2.语法: 过去完成时

三、教学难点

过去完成时

四、重点难点讲解

shoes are worn out. 我的鞋穿破了。

be worn out “穿破了,穿旧了 ” 它是wear out 的被动形式,但是实际上不强调被动,而强掉状态或情况,因此worn out相当于一个形容词短语。如:

His clothes were worn out. 他的衣服穿破了。

He has worn out three pairs of shoes.他已经穿破了三双鞋了。

be worn out“筋疲力尽”,相当于be tires out.多指人的情况。如:

He came back from school and he was worn out. 放学回家他筋疲力尽了。

I was so worn out after that planting. 那次植树之后我筋疲力尽。

2.I’m looking for a pair of black shoes. 我在找一双黑颜色的鞋子。

a pair of shoes 一双鞋 a pair of gloves 一副手套

a pair of glasses 一副眼镜 a pair of trousers 一条裤子

a pair of stocking 一双长统袜

另a pair of 也可指夫妇,如:

They are a happy pair. 他们是幸福的一对。

in pairs “两个两个的” “两个之间”如:

Please check the answers in pairs. 请两个人之间核对一下答案。

3.What size do you want? 你穿多大号的鞋?

就衣服,鞋类的尺寸大小的提问常用what size 如:

What size shoes do you wear ? 你穿多大号的鞋?

What size is your bedroom? 你卧室的房间有多大?

4.a bit 和a little

二者在肯定句中修饰形容词或副词时可通用,表示“一点儿”, “有些”

It’s a bit/a little cold today. 今天有点儿冷。

I’m a little/a bit tired today. 我今天有点累。

但是not a bit “一点也不”;not a little“非常”相当于very 如:

I’m not a bit tired. 我一点也不疲倦。

I’m not a little tired. 我非常疲倦。

5.I don’t think I’ll take it. 我想我不会买。

think长与介词或副词连用, 如:

think about 考虑

think of 想到, 想

think out 想出

Please think about how to tell her the bad news. 请考虑一下如何把这不幸的消息告诉 他。

What do you think of the music? 你认为这段音乐怎么样?

5.I don’t think I’ll take it. 我想我不会买。

在英语里, 当think后面的宾语从句含有否定概念,通常形式上否定think,而实际意义上否定宾语从句。如:

I don’t think you’re right. 我认为你不对。

I don’t think she will come. 我认为她不会来。

6. That’s much too expensive! 这太贵了!

much在此起强调作用。

too, much too 和too much

too用在形容词或副此前,如:

He is too careless in doing anything. 他做任何事都太粗心。

The book is too difficult for students of Grade One. 这本书对于一年级学生太难。

much too 的中心词是too, much修饰too,用以加强语气,如:

You are much too kind to me. 你对我实在太好了。

The shirt is much too expensive. 这件衬衫实在太贵了。

too much的中心词是much, too修饰much,以加强语气。too much修饰不可数名词,意为 “more than enough”与too many相对,后者修饰可署名词。如:

I drank too much beer last night. 昨晚我啤酒喝的太多了。

There is too much smoke in the room. 房间里的烟太多。

7.next week 和the next week

next week与一般将来时连用;the next week(the following week)与一般过去是或一般过去将来时连用。如:

We’ are going to plant trees next week. 瞎周我们将要去种树。

They had a maths test the next week. 第二周,他们考了数学。

8.because,since, as 和for

because是从属连词,它引导的原因状语从句标志介的与哦明确的原因活力有,语气较强,如不说,则不为人们所知。它多用于主句之后。如:

She didn’t come to school yesterday because she had a high fever.

她昨天因发烧没来上学。

as和since也是从属连词, 表示已为们所知或显而易见的原因或理由。 as连句since连句多用于主句前。如:

As(Since) you are not feeling well, better stay home.

既然你不太舒服,还是留在家里吧。

Since everybody is here, let’s begin our meeting.

既然大家都到了,我们就开会吧。

for是并列连词,引导一个并列句,语气最弱,表示一种补充说明,即使不说人们也能知道其原因。它引导的分句只能位于后面,不能位于句首。如:

I had to stop for a rest.,for I was too tired. 我只好停下来休息一下,因为我太累了。

9.either的用法

形容词或代词“二者之一,二者任一”

1)用作代词时,可单独使用,也可以和表示范围的of短语连用,of后的名词一般为附属,并且是特指。如:

Has either of your parents visited you? 你父亲或母亲来看过你吗?

2)用作形容词,修饰单数可数名词,“两个中任一”,其谓语应是单数形式。如;

Come on Tuesday or Wednesday, Either day is Ok.

星期二活性其三来吧,这两天哪一天都行。

Either way will do. 这两种方法哪一种都行。

3)用作副词时,“也(不)”用于否定句,与too相对,后者用于肯定句。如:

If you don’t go, I won’t ,either. 如果你不去,我也不去。

4)either…or…可表示两种可能,意为“不是……就是……”; “或者……,或者……”,连接两个并列成分或并列分句。如:

You may come either before class or after class. 你可以课前或课后来找我。

either…or…连接两个主语时,其谓语应与后面的主语在数上保持一致。neither…nor…,和 not only…but also…连接两个主语时也是这个情况。如:

Either you or I am to go. 不是你去,就是我去。

Neither you nor he is right. 你和他都错了。

Not only you but also your teacher was wrong. 不但你们,而且你们的老师也都错了。

10.They were so pleased to see each other that they forgot everything else.

他们相互见面时如此高兴以至于把别的事都忘了。

so是副词,在其后跟形容词或副词+that引出结果状语从句,表示“如此……以至……”如:

He spoke so fast that I could not understand him. 他说的这样快,我听不懂他的话。

如果so前面是系动词be, become, feel等,那么so后面一般跟形容词,如:

He became so angry that he couldn’t speak. 他气的话都说不出来了。

She was so happy that she danced. 他高兴的跳起舞来。

如果so的前面是实义动词,那么so后面跟副词。如:

He ran so quickly that he won the race. 他跑得非常快,以致于赢得这场比赛。

同步测试

一、用括号中所给动词的适当时态,语态或形式填空

said that I ____(go) with you as soon as I ____(finish) my homework.

tells me that he ____(give) a new house if more new houses_____(build) next year.

(know) when he was going ____(see) the doctor?

I ____(get) home yesterday,he____(be) busy ____(water) the flowers in the garden.

man asked the worker if the train ____already ____(arrive).

says that she ____(live) here for twenty years since she ____(move) here in 1979.

’s newspaper ____(say) that two thousand trees ____(plant) on the hill last year.

month a new machine ____(make) for ____(join) parts together.

was surprised ____(find) that the door ____(can) be opened without a key.

had better ____(not go ) out tomorrow. Because there ____(be) a heavy rain.

( go, finished 2,will be given, are built …know,to see 4. got, was, watering …arrived lived, moved 7. says, were planted 8. will be made, joining find, could go, will be)

二、选择填空

shoes are a bit too large for me. Would you please show me ____?

A. small ones B. a smaller one C. a small pair D. a smaller pair

don’t think this one good enough. Please show me ____.

A. the others B. other C. another D. others

looked____ the mirror and found herself a little thinner.

A. into B. through C. to D. at

house is ____small for a family of six.

A. so much B. very much C. too much D. much too

I got there, the dictionary had been sold ____ .

A. to B. out C. off D. away

young man ____David came into the shop.

A. named B. was named C. calling D. is called

woman ______ the basket and left the shop.

A. picked up B. took up C. sent up D. got up

really don’t know ____ next.

A. what to do it B. what shall I do C. which I would do D. what to do

said that the new shop would open ______.

A. next week B. the week before C. the following week week

young man looked at the shop keeper_______.

A. with surprised B. to surprise C. in surprise D. in surprised

(DCADBAADCC)

三、完形填空

Miss Green was very fat. She weighed 100kg,and she__1__ heavier every month, __2__ she went to see the doctor.

The doctor said, “You__3__ to be on diet. Miss Green, I’ve got a good way here,” He gave her a small book and said,”__4__ it carefully and eat the things on Page 11 every day, Then come back and see me __5__ two weeks’ time.”

Miss Green came back again two weeks __6__, but she wasn’t thinner; she was even __7__. The doctor was surprised and said, “Are you eating the things on Page 11 of the small book?”

“Yes, doctor,” she answered.

The next day __8__ visited Miss Green in the afternoon, She was very __9__ to see him.

“Miss Green,” he said, “ Why are you eating potatoes and bread? You aren’t on diet.”

“But doctor,” Miss Green answered, “I will eat my diet __10__ lunch time. This is my tea.”

1. A. was getting B. is getting C. gets D. get

2. A. or B. because C. so D. but

3. A. have B. wish C. like D. want

4. A. Find B. Read C. Watch D. See

5. A. behind B. for C. at D. in

6. A. later B. late C. before D. ago

7. A. heaviest B. heavy C. fatter D. fat

8. A. her husband B. the doctor C. her friend D. her parents

9. A. afraid B. glad C. surprised D. happy

B. on C. in A. at

(ACABDACBCD)

初三英语作文第四单元范文 第12篇

科目 英语

年级 初三

文件 middle3

标题 The football match

章节 第二十三单元

关键词

教学目标

3.语法

过去完成时表示在过去某一时间或动作之前已经发生或完成的动作;

过去完成时由 “助动词had (用于各种人称和数)+过去分词”构成.

教学重点与难点

’s a long time since we met last!

It’s … since …句型中的It指的是时间, 可以说It has been … since …, 但习惯上常说It’s … since ….

It’s half an hour since the film began.

电影开始有半小时了.

It’s an hour since he fell asleep.

他睡着有一个小时了.

It’s three years since his father died.

他父亲去世有三年了.

It’s two months since he left home.

他离家已有两个月了.

It’s three days since he came back.

他回来已三天了.

与travel都有 “旅行”的意思, 具体用法如下:

journey通常指 “在陆地上由某一地点到另一地点的旅行”,

也指 “旅行的路程”, 是个比较正式的用语.

Did you have a good journey?

你旅行愉快吗?

It’s a 300-mile journey.

这次旅程为300英里.

travel泛指旅行、游历, 尤指国外旅行, 但无路程的含义.

He came home after five years of foreign travel.

他在国外旅游了5年才回家.

He is fond of travel.

他喜欢旅游.

in time for sth. 来得及赶上…

You are just in time for the football match.

你刚好来得及赶上足球比赛.

I was just in time for the flight.

我刚好来得及赶上那班飞机.

指全队时是单数, 若指队里的每一个队员则是复数;

与team用法一样的还有class, family等.

The team has already been chosen.

队伍已经被挑选好了.

Our team are wearing blue socks.

我们队的每一个队员都穿兰色的短袜.

The class has elected its head.

班里已经选出班长.

The class are very bright.

这班学生很聪明.

My family is going to move.

我家要迁居了.

His family are waiting for him.

他的家人正在等他.

… or … 或者…或者…

Either do it at once or don’t do it at all.

要么马上就干, 要么干脆不干.

Does he know either English or Russian?

他懂英语还是俄语?

【注意】

1)当either … or连接并列主语时, 其谓语动词形式与邻近的主语保持一致.

Either he or I am going to help you with your English.

不是他就是我会帮助你学习英文的.

2)either … or …连接两个单数名词时用单数代词与名词呼应,

若连接两个复数名词时, 就用复数形式的代词来呼应.

Either Mary or her sister left her umbrella here.

不是玛丽就是她的姐姐把伞丢在这里了.

Either the Wangs or the Lees will sell their house.

不是王家就是李家要出售房屋.

3)either … or …如果连接的名词有单数也有复数, 要将复数形式的名词放在后面, 用复数形式的代词与其呼应.

Either Mary or her sisters will take care of their old father in hospital.

不是玛丽就是她的姐妹们来照顾她们住在医院里的老父亲.

pron. (两者之中)任何一个either of + 人称代词 / 复数名词 (该复数名词前必须用一个限定词, 如物主代词、指示代词或冠词)

Either of …作主语时, 谓语动词一般用单数形式.

Either of them / the children is good at swimming.

这两个孩子都擅长于游泳.

【注意】neither of … 的用法同上.

Neither of them / the children is on the team.

他们两个都不在队里.

的用法

such作为形容词意思是 “如此的”, “这样的”, 修饰各种名词.

Have you ever seen such a foolish man?

你见过这样愚蠢的人吗?

It’s such an important match.

这场比赛是那么重要.

It’s such bad weather.

天气如此恶劣.

such … that和so … that都可用来引出一个结果状语从句, 由于such是形容词, 所以that从句前有一个受such修饰的名词;

而so是副词, 用以修饰形容词或副词, 因此that从句前一般不出现名词.

They are such kind-hearted teachers that people in the village all respect them.

他们都是非常热心的老师, 村里的人都尊敬他们.

The exam was so difficult that many students failed to pass it.

考试很难, 许多人没及格.

【注意】

如果名词是可数名词的单数形式, 例如: It was such a hot day that … , 句子可转换成: It was so hot a day that …, 注意词序的变化.

但是如果名词是复数或不可数名词, 则不能转换. 如: They are such good comrades that … 和It was such bad weather that … 就不能转换成so … that …句型. 如要转换, 就一定要把名词用作主语. 注意以下转换方式:

She is such a lovely girl that we all like her.

= She’s so lovely a girl that we all like her.

= The girl is so lovely that we all like her.

她是个非常可爱的女孩, 我们都喜欢她.

It was such bad weather that we had to stay home.

= The weather was so bad that we had to stay home.

天气如此恶劣, 我们只好呆在家里.

的用法

almost常与never, no, none, nothing, nobody, every, everything和

everybody连用, 当almost修饰no时相当于hardly any.

There were almost no / hardly any people at the concert.

几乎没人去听音乐会.

He has done almost nothing / hardly anything today.

今天他几乎什么也没干.

Almost everybody went to see it.

几乎所有人都去看了.

almost有时可以修饰名词、形容词或动词, 表示 “差一点”.

Before this match we were almost top of the league.

在这场比赛前, 我们差一点就是联赛冠军.

Our cat understands everything. She’s almost human.

我们的猫什么都懂, 几乎跟人一样.

I almost think you are right.

我差一点认为你是对的.

Tom almost passed the exam.

Tom差一点及格.

I almost fell off my bike.

我几乎从自行车上摔下来.

We were almost there when our car broke down.

我们差一点要到那儿了, 突然我们的汽车出故障了.

的用法

在下列例句中, top有不同的意思.

The word is on page 5, third line from the top.

这个单词爱第5页, 上面第三行.

On the top of the mountain grows a tall old tree.

山顶上长着一棵高大的古树.

He shouted at the top of his voice.

他高声大喊.

Tom sat at the top of the table.

Tom坐在台面上.

She is the top student in her class.

她是她班上成绩最好的学生.

10win和beat的不同之处.

Win的宾语一般表示比赛、竞赛、战争等的名词, beat的宾语一般是表示人的名词.

In the end we won the match / game.

最后我们赢得这场比赛的胜利.

We know it will be difficult for us to beat them.

我们知道我们将很难打败他们.

/ make sth ready准备…

I got my football clothes ready.

我把球衣准备好.

She is getting the dinner ready.

她正在准备晚餐.

on doing

※ keep on doing表示“继续不停地做某事”, “坚持不懈地做某事”,

The farmers kept on working in the fields when it began to rain.

下雨的时候, 农民们还不停地在地里劳动.

I kept on thinking about the match in the afternoon.

我老是想下午比赛的事情.

keep doing表示 “反复地做某事”, 即多是表示重复性较强的动作.

She kept coughing all night.

她整夜咳嗽.

Keep passing the ball to each other.

相互之间注意要不停地传球.

【注意】以上两个短语在许多时候可以互换.

Edison kept (on) asking questions that were not about the texts.

Edison老是问与课文无关的问题.

Don’t keep (on) doing such foolish things.

不要老是做这样的傻事.

13.动词end

end可以用作不及物动词或及物动词, 做不及物动词用时, 相当于be over, 作及物动词用时意思接近于finish.

The Second World War ended in 1945.

第二次世界大战于1945年结束.

After the meeting ended (= was over), I had a few words with the headmaster.

会议结束后, 我与校长谈了一会儿话.

We must do something to end such a thing.

我们必须采取措施以结束这样的事情.

He ended (=finished) the letter with good wishes to the family.

在信的结尾, 他向全家问候.

14. against prep. (表示反对、敌对)与…相反, 与…对抗,

We were playing against No. 64 Middle School.

我们和64中学打比赛.

We must fight against the enemy.

我们必须和敌人做斗争.

This is a war against poverty.

这是一场与贫穷的搏斗.

n. (竞赛等的)不分胜负

The match ended in a draw.

那场比赛最后不分胜负.

It was a draw when we played against them last time.

上次和他们比赛时, 我们彼此不分胜负.

/ feel afraid of + sth. / doing sth. / to do sth.

Are you afraid of dogs / the dark?

你怕狗/ 黑暗吗?

We felt a little afraid of them.

我们有点儿怕他们.

I’m afraid of flying / to fly in an airplane.

我怕坐飞机.

sure to do …一定会…的, 必定…的

He is sure to call you up.

他准会给你打电话的.

It’s sure to be fair today.

今天天气一定会晴朗.

We are sure to beat them.

我们一定能打败他们.

hard to do … (人, 物)难做的 (do是及物动词, 或动词后面附介词)

This book is hard to understand.

= It’s hard to understand this book.

这本书很难理解.

He is hard to get along with.

= It’s hard to get along with him.

他很难相处.

Some of them were very hard to stop when they got the ball.

= It was hard to stop some of them when they got the ball.

当他们得到球时, 很难阻挡他们.

in the first half of the match, he kicked a goal.

在上半场一开始, 他就射进了一个球.

half n. [C ] (比赛等的)前半, 后半.

goal n. [ C ] (足球等的)球门, (踢进球门得到的)得分

He kicked the ball into the goal.

他把球踢进球门.

We beat them by three goals to two.

我们以3:2击败了他们.

They have won / scored a goal.

他们已经得了1分.

conj. 依照…, 如…, 随…

We did as our teacher told us and we won the first place in the league.

我们按照我们的体育老师说的做, 这样我们赢得了联赛的第一.

I’ll do as you advise.

我会按照你的忠告去做.

Please try to pronounce the word as I do.

请试着跟我发这个单词的音.

She stayed in bed as the doctor had ordered.

他依照医生的吩咐卧床休息.

Leave it as it is.

(把它)维持原状好了.

Now do as I did just now.

现在按照我刚才做的进行.

的用法

rather和quite同样都可以用来修饰名词, 通常置于冠词之前, 但

名词前有形容词时, 可以接在不定冠词a, an之后.

It was rather a cold day.

= It was a rather cold day.

那是个相当寒冷的日子.

They are rather a strong team.

= They are a rather strong team.

他们是一支相当强的队伍.

同步练习

I. 找出喊有题前划线部分发音的单词.

1. mouth A. youth B. group C. south D. enough

2. prefer B. person C. ruler

3. among A. angry D. cinema

4. kings A. months B. rocks C. groups

5. play A. pain B. said C. says

Ⅱ用所给单词的适当形式填空.

the end of the match, they had kicked two ________ . (goal)

are rather a ________ team, aren’t they ? (strongly)

the ball as ________ as you can. (quick)

team is weaker than ________ . (we)

sun is shining ________ . (bright)

match is one of ________ matches of this year. (important)

III. 综合选择

’s ________ kind woman that everybody likes her.

a B. a suchC. so a D. a so

he doesn’t do it, I ________ .

’t tooB. won’t tooC. won’t eitherD. don’t either

’m sorry I’ve kept you ________ for so long.

. waitC. to waitD. waited

thought little about ________ I had said.

. whatC. thatD. where

’m sure that their team will ________ ours.

. winC. takeD. fail

train ________ when I ________ to the station.

, got

left, got

, had got

left, was getting

saw two films last night and ________ was good enough.

. neitherC. bothD. every

will they meet, outside the zoo ________ inside the park?

. orC. norD. but

there’s only one seat left. ________ you ________ she can

have it.

, or B. Neither, norC. Both, andD. Not, but

, Xiao Ming hurried to school.

a quick breakfast

quick breakfast

eating quickly breakfast

after eating breakfast

said He ________ to Australia.

never been

never gone

never been

went

the end of the second half we had kicked six goals.

. InC. OnD. By

was very hot yesterday. But it is ________ today.

hotter

hotter

more hot

hot

told me she found Jack a happy boy ________ .

. to workC. to work withD. worked with

wrote me to say that He ________ a lot of money in Britain

in the last three years.

madeB. madeC. would makeD. was making

was ________ bad weather that we all had to stay inside.

. soC. ratherD. such

long ________ you last saw her?

it when

it after

it that

it since

is always ready ________ when we ask him to have a game of

football.

playB. playsC. playingD. and play

all felt ________ not very difficult to learn the passage by heart.

. thisC. thatD. it

boys all went for a swim ________.

school

the school

the school ended

schools

Ⅳ阅读理解

One afternoon after school had finished, Peter and Jane were walking along the street. Suddenly they heard a big noise.

“Come on!” shouted Peter. “That sounds like an accident. Let’s see what’s happened.”

They ran to where the noise came from. As soon as they got there, they could see what had happened. A small car had knocked into the side of a truck. The accident had happened in a quiet street with only four houses in it. Peter and Jane were the first ones to reach the accident. No other people came. “We must be the only ones who saw the accident,” said Jane. They found that both the car driver and the truck driver were hurt .

“Peter,” said Jane, “run back down the road to Mrs Day’s house. Ask her to call the policemen and the ambulance (救护车). Hurry, I’ll stay here.”

Off went Peter as fast as he could.

There was nothing Jane could do but wait. She knew that when people were hurt in an accident, they shouldn’t be moved.

It wasn’t long before the police car and the ambulance arrived. The policemen got the car door open and they carried the man out. Then they got the truck out. The men weren’t seriously hurt, but they were both taken to hospital. The policemen thanked Peter and Jane. “You were very good children to act so quickly when you saw the accident. Thank you for all your help.”

根据短文内容, 选择最恰当的答案

accident happened ________ .

a quiet street one school day afternoon

a busy street one school day afternoon

a quiet street one Sunday afternoon

a busy street one Sunday afternoon

in the accident.

the car driver was hurt

the truck driver was hurt

of the two drivers was hurt

the drivers were hurt

did nothing before the policemen arrived because ________.

was too frightened to do anything

was alone after Peter left

was waiting for Peter

knew she shouldn’t move the two drivers

policemen thanked Peter and Jane because ________.

acted as quickly as they could after they saw the accident

were the first ones to reach the accident

helped to take the drivers to hospital

were walking along the street just at that time

初三英语作文第四单元范文 第13篇

科目 英语

年级 高二

文件 high2

标题 Mainly Revision

章节 第四单元

关键词 内容

一、教学建议:

1.教学目的与方式

在教学中通过使用整体教学、分层次训练的方式,使学生系统深入的掌握本单元教学内容,能够用英语进行日常约会,掌握-ing形式作主语和宾语的用法。达到活学活用的目的,实现英语教学中的素质教育。

能力目标:

1.对话(Lesson 13)

a.朗读:语音语调准确,情感适度;

b.归纳:学习怎样用英语进行日常约会;

Making an appointment(日常约会)

Will you be / Are you free this evening? Yes,I'll be free.

Are you going to see the new film? Yes,I'd like to.

Let's go together then,shall we? Ok.

What time shall we meet? I suggest 7 o'clock.

Where is the best place to meet? What about meeting outside the theatre?

Sounds good idea. See you. See you then.

c.运用:套用句型模拟对话;

d.创造:自编对话并表演;

e.写作:复述并将对话改写成短文。

2.课文(Lesson14、15)

a.理解课文大意,能回答有关问题( Exercise 1);

b.归纳大意,能复述课文;

c.将课文改写成100词左右的短文;

d.以简图的形式对报纸的出版过程进行详细的说明。

2.教学重点

单词:

journalist, event, cover, fix, face-to-face, interview, photographer, editor, save, headline, check, develop, deliver, rail, daily, cost, everyday.

词组:

get down to work, fix a time for, work on, type……into computer, hand sth. to sb., be popular with, as well, care for, take a photograph (of), look up.

通过设置丰富的语言环境,向学生呈现重点词汇。可通过问答,句型转换,补全句子等方法。

例1:What's on this weekend at the People's Theatre?

”The Red Roses“ are giving a performance.

例2:If you want to get a job in the company, you may have a face-to-face interview with the manager.

例3:As a teacher of English, she is liked by her students.

As a teacher of English, she ____ ____ ____ her students.(is popular with)

例4:Final examination is coming, and you should begin to prepare it.

Final examination is coming, and you should ____ ____ ____ ____ it.(get down to preparing)

例5:It is said that the performances are very good.

People ____ ____ ____ ____ are very good.

The performances ____ ____ ____ ____ very good.(say that the performances);(are said to be)

以下句子供教学参考:

1、The most important event of this year is that Macao will return to China in December.

今年最重大的事件是十二月份澳门将回归中国。

2、Which events have you entered for?

你参加了几项比赛?

3、They sent the best reporters to cover the conference.

他们派出了最好的记者去报道大会的消息。

4、Cover the table with a cloth.

在桌子上铺上台布。

5、By sunset we had covered thirty miles.

到日落的时候,我们已经走了三十英里。

6、His research covers a wide field.

他的研究工作涉及的范围很广。

7、Is that word covered in the dictionary?

这部词典里有那个词吗?

8、They have fixed the date for the wedding.

他们已经定了婚礼日期。

9、My watch has needs fixing.

我的表停了,需要修理。

eyes were fixed on the gun.

她紧盯那只枪。

is fixing his thought on what he is doing.

他正在全神贯注地工作。

had a shelf fixed to the wall.

他找人把架子安在了墙上。

will save time if we drive the car instead of walking.

我们如果以车代步的话,可以节省时间。

will save me 50p if I buy the smaller box.

我买小箱子可以节省五十便士。

is saving to buy the computer.

为了买计算机,他在节省开支。

doctor saved the child's life.

医生救了那个孩子的命。

man saved the child from drowning.

那个人救了那个孩子使他免于溺水而死。

are saving for a new car.

我们现在正在储蓄,准备买一量新车。

delivered your order to your door.

我们送货上门。

you deliver my message to my father?

你把我的信息传给我父亲了吗?

delivered his speech effectively.

他演讲说得非常有力。

must help to deliver them from misery and suffering.

我们必须帮助他们脱离苦难。

's time to get down to some business.

现在该认真干些事情了。

's fix a time for meeting.

让我们约个时间见面。

sat up far into the night, working on the report.

他熬夜写报告。

had a face-to-face argument with them.

我们同他们进行了一次面对面的辩论。

are standing there, face to face.

他们面对面地站在那里。

type the article into the computer.

请把这篇文章输入电脑。

hand the book on the desk to me.

请把桌子上的书递给我。

in your examination papers now, please.

请把试卷交上来。

teacher handed out the books at the beginning of the lesson.

老师刚上课的时候,把书发给了学生。

new book is very popular with readers.

他的新书很受读者欢迎。

'm going to London and my sister's coming as well.

我要去伦敦,我妹妹也随我一起去。

realy care for the students in my class.

我真的喜欢我班上的学生。

cared for her father in his dying years.

他在父亲生命垂危的数年里一直照料他。

you care for some tea?

要不要来点茶。

wants to take a photograph of the Great Hall of the People.

他想拍一张人民大会堂的照片。

up the time of the next train in the timetable.

查一下火车时刻表中下一趟车的时间。

3.教学重点:动名词作主语,宾语的用法。

动名词作主语:

1)Seeing is believing.

眼见为实。

2)Playing football is his favourite sport.

踢足球是他最喜欢的运动。

句型1:

It is +名词(或形容词)+动名词

No use

It is no good doing that.

A waste of time

So nice / interesting / foolish……

It's a waste of time waiting here.

在这里等是浪费时间。

It'sso nice talking to you.

很高兴和你谈话。

句型2:

There is no + 动名词

如:There is no joking about such matter.这事开不得玩笑。

动名词作宾语:

只能跟动名词作宾语的动词

Group I: admit, appreciate, avoid, celebrate, consider, delay, deny, dislike, enjoy,

excuse, explain, finish, forgive, imagine, keep, mention, mind, miss, practise,

prevent,risk, suggest, understand……

GroupII: need, want, require

GroupIII: permit, allow, forbid, require

*Group II: need, want, require 三个词后面跟的动名词必须是主动形式。同时,其动名词不能随意扩大。例如:

(1)This house needs cleaning.这房间该打扫一下。

(2)That car wants repairing.那车需要修理了。(但不能说:I want resting.我需要休息。)

*Group III: 第三组词跟人作宾语后,必须用不定式作补语。例如:

This room won't allow smoking.在这间屋里不准吸烟。

We do not allow anybody to smoke here.这里不许吸烟。

例句:

(1)We enjoy dancing like you do.我们和你一样也喜欢跳舞。

(2)Would you mind opening the window?打开窗子你介意吗?

一些特殊动词后面接不定式和动名词,其含义不同。

(1)

remember +动名词 表示动作已经完成

forget +不定式 表示动作尚未发生

I remember locking the door. 我记得把门锁上了。

You must remember to lock the door.你一定要记住锁好门。

I'll never forget seeing the Alps for the first time.我永远不会忘记第一次看见阿尔卑斯山的景。

I'm afraid he will forget to write to me.恐怕他会忘记给我写信。

(2)

+动名词 表示停止做某事

+不定式 表示停下来,开始做某事

The man stopped working and began to have a rest.那人停下手里的活,开始休息。

The man who was talking stopped to work.正在说话的那人停下来开始工作。

(3)

+动名词 表示学习某事/物

+不定式 表示学会了某事/物

Having learned to skate, she began to learn swimming.

学会了滑冰,她又开始学游泳。

(4)

+动名词 表示继续做同一件事

+不定式 表示继续做另一件事(动作不变内容/方式变)

He went on reading the story.他继续读那篇故事。

He went on to read another story.他继续读另一篇故事。

(5)

+动名词 表示实验

+不定式 表示尽量:企图

I tried cooking the meat in wine.我试着用酒煮肉。

Try to get here early.尽量早点到这里。

(6)

+动名词 表示害怕做某事的后果(不具体)

+不定式 表示害怕而不敢去做(具体)

He is afraid of falling.他害怕会摔倒。

He was afraid to go there alone, so he remained.他不敢独自去,于是就留下了。

(7)

+动名词 表示意味着

+不定式 表示打算,意欲

This will mean giving you some trouble.这意味着给你添麻烦。

I don't mean to trouble you.我并没想给你添麻烦。

(8)

prefer一词较特殊,其结构如下:

Prefer A to B

Prefer to do A rather than do B

Prefer doing A to doing B.

(=would rather do A than do B)

例句:

1)I prefer to stay in a house rather than stay in a hotel.我宁愿住在一所房子里也不愿住宾馆。

3)She prefers listening to music to playing the piano.她宁愿听音乐也不愿去弹钢琴。

(9)

+动名词 表示情不自禁

+不定式 表示不能帮忙(某事)

Hearing the news, she can't help laughing.

听到那消息,她情不自禁地笑了。

At that time I was very busy,so I can't help(to) repair your bike.

那时我太忙,所以没法帮你修理自行车。

2)后面用不定式和动名词,其含义不变的动词有:begin / start / continue

They began working / to work soon after they arrived.

他们刚一到就开始工作。

3)like, hate, love, prefer 等动词既可以接不定式,又可接动名词,意思相同。单表示一个特定的具体动作时,接不定式。

Children like / love to see cartoons.=Children like / love seeing cartoons.

孩子们喜欢看动画片。

--Can I give you a Life?

--No,thanks. I prefer to walk back, for it is not far.

你要搭车吗?

不,谢谢。我喜欢走着回去,不远。

二、学法指导:

1、谈谈怎样做好完形填空

完形填空(Cloze Test)是外语学习中一种综合练习或测试形式。这种题目提供一篇短文,把文中的若干词语抽出,留出空白,要求学生根据全文的意思,把正确的词语填入空白处。完形填空是一项考查学生综合运用所学词汇,语法知识能力和阅读理解能力的重要题型。同学们普遍认为,这种题很难。但是,如果你掌握了做完形填空的基本规律,正确运用已掌握的词汇,语法知识,完全可以取得较为满意的成绩。

1)完形填空的解题要点

(1)从整体入手

首先通读全文,抓住文章中人和事物的特点及情节发展的大致方向,把握住文章的中心思想。如果在阅读中遇到难点,暂且把它放下,继续读下去,直至读完全文,掌握文章大意。

(2)注意逻辑上、形式上一致

注意全文与局部在逻辑上、形式上一致,局部意思符合整体意思,上下文在形式上一致。

(3)采用推理法或排除法

解题时要采用推理法,根据已知信息推未知信息;还要采用排除法,根据已掌握的知识,排除错误的答案,选择正确的答案。

2)完形填空的解题步骤

(1)通读全文,掌握大意

首先要把全文通读一遍,了解大意。在阅读过程中,可以借助短文下面的备选答案来帮助理解。如果对文章的主要意思还不清楚,宁可再看一两遍,也不要急于填空。切忌看一句填一句。

(2)逐句阅读,选出答案

在通读全文,了解大意的基础上,再逐句阅读,选出答案。在选择答案时,可以采用“排除法”。要特别注意文章的第一个句子。一般来说,第一句都不留空,是完整的句子。借助于这个句子可以大体了解到文章的体裁内容和文体特点,以便作到心中有数。

(3)复读全文,检查答案

全部填完后,把短文重读一遍,要重意义和语言知识两方面进行检查。发现错误,加以纠正。

2、本单元句型

(1)What's on this weekend?

周末上演什么?

What's on +时间/地点,表示“在……时间/地点上演什么”,其中on是副词,作表语,意为“上演”,“演出”。

What's on tonight?

今晚上演什么?

What's on at Guanglu Cinema?

光陆电影院上演什么电影?

(2)They are said to be very good.

据他们说都很棒。

本句用了“sb. is / was said +不定式”的句型。它还可以转化为下面两个句型:

i It is / was said + that 从句

ii They / people say +that 从句

所以本句还可以改成:

It is said that they are very good.

People say that they are very good.

[注]可用于上述句型的动词除say外,还有report, hope, believe, suppose等。

(3)There is no more time left for adding new stories ……

没有时间来增加新的报道了。

There is (no) …… left for sth. / doing sth. 的意思是“还留下(没留下)……来干某事。”

There is some time left for singing a song.

还剩下一点时间来唱支歌。

There is a little money left for buying the books.

还剩下一点钱来买书。

There is no space left for putting the writing-desk.

没有放写字台的地方了。

(4)China Daily has plenty of advertisements, which help to cut the costs of making the newspaper.

《中国日报》刊登大量广告这有助于降低报纸的生产成本。

Daily 是专有名词需要大写。

of只用于肯定句,后面可接可数名词和不可数名词。

You have plenty of time to do the work.

你有足够的时间来做这工作。

There are plenty of men out of work.

有大量的人失业。

引导的是非限制性定语从句。

My new car, which I paid several thousand pounds for, is not running well.

我花几千英镑买的新车运行状况不好。

这里是“削减”的意思。

His salary has been cut by ten per cent.

他的薪水减少了百分之十。

3、疑难解析

例1:The public library and the school stand across the street.

to face or C

选择:C

解析:

face-to-face带连字符的合成词在句子中作定语,而face to face不带连字符则在句中作状语。例如:After a face-to-face interview, he got the job.在一次面试后他得到了那份工作。In the carriage they sat face to face.在火车车厢里他们面对面地坐着。类似的结构:heart-to-heart贴心的back-to-back背靠背的hand-in-hand手拉手的shoulder-to-shoulder肩并肩的。

例2:He also learned to messages the 8th Route Army.

; for ; to

; from ; to

选择:A

解析:

deliver: take (letters, parcels,goods, message, etc)to the place or people they addressed to 递送;传送

短语:deliver + 名/代 + to

We delivered your order to your door.

我们送货上门。

另外,deliver: to say; read aloud 发言;发表

deliver + 名/代

After he came into power, the President delivered a wonderful speech.

总统上台之后,发表了一篇精彩的演说。

三、评价:

同步练习:

完成对话:

Jim: It's very kind of you to come and see me off.

Bob:My pleasure. 1

Jim: Thank you, and please say good-bye to all my friends in the college for me.

Bob: can leave that to me.

Jim: 2 How can I thank you enough?

Bob:You're welcome. 3 I hope you'll come again.

Jim: 'll try my best to come back again and to see my friends here.

Bob: 4 .

Jim: 2:45, they say.

Bob: 5 .We'd better say good-bye now.

Jim: See you.

is only a quarter to go

will you get home?

wish you had a good time during your stay here.

have given me so much help during my stay here.

time is your flight taking off?

wish you a pleasant journey home.

've been happy go do what I could.

单项选择:

6.”Can I have a look at your new car?“”Certainly, .“

look 's to dear

's really beautiful ahead

wonderful concert will be at the theatre across our school.

many pages have you so far?Can you return the book to me tomorrow?

reason do you have for doing so?

was told so was told to

hoped to 'd like to

is often seen to be made behind after school.

stay

's time for us to to some work. We ought to do something every day.

on up

down in

I write something, I usually go to the library to the necessary facts.

up out

down on

is very with many college students.

date has been fixed their visit china.

; to B./; to

; / ; for

professor you want to see is an important experiment now.

on out

on on

语法专练:

's no use with him

quarrel

quarrelling quarreled

brother regretted a lecture given by professor Wu.

miss

sentence needs .

's a good habit to practise English aloud in the morning.

read

reading be reading

suggested for an outing next Sunday.

go

catch up with my classmates means even harder from now on.

study

22. is easier than doing.

talk

talked

student doesn't mind when he speaks English.

laughed laughed at

be laughed at

are you going to do this afternoon?

---I'm thinking of to visit my aunt.

gone going

25. a reply, he decided to write again.

receiving having received

not not received

完形填空:

When I was walking down the street the other day, I happened to notice a small brown wallet lying on the ground. I picked it up and opened it to see if I could 26 the owner's was nothing inside it 27 some change and an old photograph-a picture of a 28 and a young girl about twelve years old, who 29 the woman's daughter. I put the photograph back and 30 the wallet to the police station, 31 I handed it to the desk sergeant. 32 I left, the sergeant took 33 my name and address in case the owner might want to write and thank me.

That evening I went to have 34 with my aunt and uncle. They also invited a young woman 35 there would be 36 people at the table. Her face was familiar. I was quite sure that we 37 before, but I could not 38 where I had seen her. While talking, however, the young woman 39 mention that she had lost her wallet that afternoon. 40 I realized where I had seen her. She was the young girl 41 the photograph, although she was now 42 .She was very 43 , of course, when I was able to 44 her wallet to her. Then I explained that I had 45 her from the photograph I 46 in the wallet. My uncle 47 going to the police station immediately to claim the 48 .As the police sergeant handed it over, he said that 49 was amazing that I 50 the wallet, but also the person who had lost it.

out for

for

man

like if

that that

't meet met not met

to to to

at once once now away

old older older elder

found

on

find not only find only found not only found

阅读理解:

NANJING(Xinhua)-Suicides(自杀)are on the increase in China, but anyone who feels like taking that route and who lives in Nanjing can now dial 632977 to talk about it.

China's first-ever-suicide-prevention centre opened on July 1st in the capital of East China's Jiangsu Province.

Professor Zhai Zhutao, head of the center, said about 10 per cent of the population suffer from psychological(心里上的)troubles of various kinds, and that suicides are on the rise.

The center offers telephone, mail(信件)and face-to-face advising services while spreading knowledge on how to prevent suicides among people and families.

CHINA DAILY

Friday, July 5, 1991

did the centre open?

July 1 every year

days before the news was published

Children's Day

the first Monday of July in 1991

do we learn about the centre?

sends telephones to those who try to suicide

helps to stop suicide

writes for those who have suicided

often telephones those who live in Nanjing, advising them to prevent suicide

to the news, .

marked increase in suicide has happened in China.

Zhai Zhutao founded the first suicide-prevention centre.

'd better report to the centre on anyone's suicide.

Jiangsu Province has such a centre.

centre's services will certainly work because .

spreads knowledge of life-saving

tenth of the people may suicide

people are suffering

must be some psychological explanation for suicides

单词拼写:

father is on China Daily. He is a j .

Wang went to Paris to attend an i conference.

'm going to have a photo taken by the p .

you buy his l book published last month?

you got your films d ?

newly-opened Children's Palace is p with a lot of children.

短文改错:

When you visit London, one of the first thing you will see

is Big Ben, the famous clock which can be heard of all over

the world on the the House of Parliament have not been

burned down in 1834, the great clock would never have built.

It is not only of a huge size, but is extremely accurate(准确的)as well.

Workers from Greenwich Observatory have the clock check twice a

day. On the BBC you can hear the clock when it is stroke because

microphones connected to the clock tower. Big Ben has rarely gone

wrong. Once , it fails to give the correct time. A painter who

had been working on the tower hang a pot of paint on one of

the hands and slowed it down.

参考答案:

1-5 FDGEA 6-10 DDCBA 11-15 CABAD 16-20 AABBC 21-25 CCBBB

26-30 ACBCD 31-35 CABCD 36-40 ABBDA 41-45 BCDBC 46-50 ACDAD

51-54 DBAC 55-60 journalist, international, photographer, latest, developed, propular.

62.去掉of been

65.√ are

初三英语作文第四单元范文 第14篇

科目 英语

年级 初三

文件 middle3

标题 shopping

章节 第二十一单元

关键词

一、教法建议

【 抛砖引玉 】

单元双基学习目标

Ⅰ. 词汇学习

bit , size , suit , dollar , perhaps , retell , dinner , pardon , brush , simple , finger , be worn out , dark blue suit , either… or light green dress , the following week , a bit , think about , sell out , never mind , so … that , be busy doing , on and on , just a moment , in surprise , fall over

Ⅱ. 句型学习

My shoes are worn out .

How much does it cost ?

They were either too big or too small .

The suit was so expensive that he could not buy it .

Ⅲ . 语法学习

1. 过去完成时

2. 由 so… that … 引导的表示结果的状语从句。

【 指点迷津 】

单元重点词汇点拨

1 . pair 一对;一双

I need a pair of shoes .

The children came in pairs .

〖 点拨 〗pair可作量词连接可数名词和不可数名词,如:a pair of glasses 一幅眼睛。two pairs of paper两张纸。 a pair of new shoes 一双新鞋。in pairs 成双,成对。

2 . size 尺寸;大小

What size shoes do you wear ?

This book ( house ) is the same size as that .

〖 点拨 〗medium - sized 中号 ( 型 ) 的,large - sized 大号 ( 型 ) 的。the same size as …同…一样大。

3 . bit 一点儿;小片

Have you a little bit of bread ?

〖 点拨 〗 a bit 用于形容词前,指“有点,相当”,a bit of 用于名词前,表示一点点

。not a bit 一点也不,而 not a little 相当于 very。

4 . suit 一套 ( 衣服 ) ;西服

Father bought him a suit of new clothes .

His new suit doesn't fit well .

〖 点拨 〗 suit 还可作动词用表示: ( 衣服、颜色等 ) 合身、适合,如:The new dress suits you very well .

5 . name 1 ) 命名;名叫;说出……名字

I know a girl named Joan .

Can you name all the flowers in the garden ?

2 ) 名字,姓名,名称

Her name is Mary .

〖 点拨 〗name sb . sth 给某人起名叫……。Someone named … 名叫……的一个人。

6 . for 因为 ( 连词 )

I asked her to stay to tea , for I had something to tell her .

We must start early for we have a long way to go .

〖 点拨 〗for 常引导补充说明的理由原因。不能回答 why 提出的问题。

7 . dollar 美元

Dollar is a unit of money used in the U . S . A , Canada , and some other countries .

〖 点拨 〗dollar 前有数词修饰时,dollar 须加 -s。

8 . perhaps 可能;也许

Perhaps he will be there , but perhaps he won't .

Perhaps she wasn't angry with you .

〖 点拨 〗perhaps 也许,是“也许如此,也许不如此”的意思。语气很委婉、相当于 maybe。

9 . retell 重述;重讲

The children are asked to retell the story .

〖 点拨 〗retell 是由动词 tell 加前缀 re - 构成,前缀 re - 表示“又、再、重”。如:rewrite 重写。

10 . dinner 正餐;宴会

It's time for dinner .

I'm busy cooking dinner .

Shall we give a dinner for her birthday ?

〖 点拨 〗表示“吃饭”的动词,英国人一般用 have , 美国人用 eat , dinner 前加冠词表示一顿一顿的饭食,不用冠词时,通常表示吃饭这件事。

11 . pardon 原谅;宽恕;对不起

Pardon me for being late .

Please pardon me for waking you .

I beg your pardon . I don't know this was your seat .

〖 点拨 〗I beg your pardon . = Beg your pardon . = Pardon . 读升调时,意思是“请再说一遍”。读降调时,意思是“请原谅,对不起”。 pardon sb . for ……原谅某人……

12 . dirty 脏的

My dress is getting dirty .

Wash your dirty face ( hands ) .

13 . brush 1 ) 刷;擦 ( 动词 ) 2 ) 刷子 ( 名词 )

Brush your teeth every morning .

〖 点拨 〗a tooth brush 牙刷 / a clothes brush 衣刷 a writing brush 毛笔

14 . simple 简单的;简易的;简朴的

The book is written in simple English .

The old man lived a simple life .

〖 点拨 〗live a simple life 过朴素的生活

16 . finger 手指

We use our fingers to feel and pick up things .

〖 点拨 〗大姆指:thumb , the forefinger 食指 , the middle finger 中指, the ring finger 无名指, the little finger 小指 。

单元词组思维运用

1 . wear out 穿坏;穿旧;用尽, ( 使 ) 精疲力尽

I have worn my shoes out , I must get another pair .

We were worn out after climbing the mountain .

2 . a pair of 一对;一双;一副

My sister gave me a pair of new shoes .

He wears a pair of glasses .

a pair of socks 一双短袜 / a pair of trousers 一条裤子

3 . at the moment 此刻

Mrs Green is working in the garden at the moment .

4 . just a moment 等一会儿

Just a moment , she is coming . 请稍等片刻,她就来。

5 . a bit 有点 ( = a little )

He was a bit angry .

Please wait a bit .

I'm not a bit hungry .

He knows a bit of English .

6 . the last time 上次,最后一次

The last time I saw him was last week .

When I saw him the last time , he was quite well .

7 . never mind 不要紧;没关系

-- Let me carry the box for you .

-- Never mind , It isn't heavy . I can do it myself .

-- I forgot to bring your book .

-- Never mind about that , I'll get it back tomorrow .

8 . in surprise 惊奇地

He looked at me in surprise with his mouth open .

说明:to one's surprise使某人感到惊奇的是……如:

To my surprise , the little girl can carry such a heavy box . 使我惊奇的是,那个小女孩竟能搬动那么重的箱子。

9 . much too 实在太;过于

You are much too kind to me .

辨析:much too 与 too much 不同。too much 是“太多…”的意思,用在不可数

名词前面,可作主语,作表语,作宾语。much修饰形容词和副词。如:

It's much too cold . 天气实在太冷。( much 是程度副词,修饰 too,加强语气 )

We've had too much rain lately . 最近我们这里的雨下得太多了。 ( much 是修饰 rain 的形容词,又被 too 修饰 )

10 . think about 思考;思虑;回想

What are you thinking about ?

They are thinking about leaving tomorrow .

11 . sell out 售完

The old woman has sold out all the eggs .

12 . so…that… 如此……以致于……

His shoes were so dirty that he must brush them .

13 . be busy (in)doing… = be busy with + n . 忙于做某事

He was busy (in)getting ready for his journey . = He is busy with the journey .

14 . fall over 摔倒

It's easy for you to fall over when you walk on the ice .

15 . on and on 继续;不断

We walked on and on .

The old woman talked on and on .

二、学海导航

【 学法指要 】

单元难点疑点思路明晰

1 . Can't they be mended ? 难道它们 ( 鞋子 ) 不能修吗 ?

以否定形式提问的疑问句叫否定疑问句。这种疑问句包括一般疑问句和特殊疑问句的结构。句中的 not 可以和有关的 be、have 以及助动词、情态动词结合,构成 - n't 形式放在主语之前。

一般否定疑问句往往表示怀疑、惊讶、责备等意义,实质上它具有强烈的“肯定”意味。如上述的例句,问话者的心中是相信它肯定能修。又如:

Can't you ( really ) ride a bicycle ?

Haven't you forgotten something ? 难道你们没忘记什么吗 ?

2 . They were so pleased to see each other that they forgot everything else . 他们彼此见面,格外高兴,把所有的事都忘了。

①so…that 意思是“如此……以致。”so 修饰它后面的形容词或副词,that 后面通常是表示结果的状语从句。又如:

It was so dark that he couldn't see anything . ( so 后接形容词 )

The teacher spoke so fast that I couldn't follow him . ( so 后接副词 )

②在这种意义的结构中,如果结果状语从句是否定式,可换成“too … to”的结构。如果结果状语从句是肯定形式,可以换成“…enough to…”的结构。如:

He was so weak that he could not walk . = He was too weak to walk .

③注意:so … that 与 so that 有区别。so that 引导目的状语从句,经常和 may , can , could , should , will , would 等情态动词连用。是“以便;为的是”之意,如:

Speak clearly so that we may understand you .

3 . My shoes are worn out . 我的鞋穿破了。

( 1 ) worn out 是过去分词短语,在句中作表语。

( 2 ) wear out “穿破;磨破;用坏”。例如:

Usually , children wear out their toys very quickly .

That machine was worn out last year .

Who wore out that bike ?

4 . I'm looking for a pair of black shoes . 我想买一双黑色的皮鞋。

looking for 在此表达购物人在购物时“寻找”所购物品的状态。

5 . What size do you want ? Size eight . 你要多大的码子 ? 8号的。

size “尺寸;大小”。例如:

It is about the size of an egg .

This book is the same size as that one . 这本书同那本书一样大小。

6 . I'm afraid we haven't got any black shoes in that size at the moment . 恐怕现在我们还没有那个码子的黑皮鞋。

in that size “那个尺寸的”,在句中作定语,修饰 shoes。介词 in 常用来表示尺寸大小及量度单位。

7 . How much do they cost ? ( 他们 ) 鞋子要多少钱 ?

( 1 ) 询问价格时,通常还说:

How much are they ? How much is it ?

( 2 ) cost , take 及 spend 都可表达“花费”之意,但用法不同。cost 可用来表示花费钱财及时间,但需要用表示事物或行为的词或短语作主语。例如:

The pair of shoes cost me 80 yuan .

Doing this work will cost them a week .

take 常用来表示花费时间,它的主语通常是动词不定式。

例如:It took me half an hour to work out the maths problem .

spend 同 cost 一样,可表示花费钱财及时间,但需要用表示人物的名词或代词作主语。

I spend about half an hour ( in ) reading English every morning .

8 . I don't think I'll take it . 我想我不会买它。

( 1 ) I don't think……是在否定对方意见或拒绝对方时委婉地表达自己意见的常用语。而不说:I think I won't take it . 例如:

I don't think that he'll be able to arrive here by two o'clock .

( 2 ) I'll take it 在句中作 think 的宾语,意为:“我买了”。也可说:I'll get ( have ) it . 在具体购买某物品时,一般不说 I'll buy it .

9 . A young man named John had just left school for the last time . 一句叫约翰的青年刚刚从学校毕业。

( 1 ) named John 是过去分词短语,修饰 a young man 作定语。

( 2 ) had left 是过去完成时。

( 3 ) leave school for the last time“最后一次离学校” ( 在此指毕业 )

for the last time “作为最后一次”,for the first time “作为第一次”。例如:

He did his work quite well for the first time .

10 . He was going to start work the following week . 他准备在下个星期开始工作。

the following week = the next week , the following 意为“紧随着的,接之而来的”。

the following morning 第二天早晨

the following month 第二个月;下个月

the following questions 下面的问题

11 . There was quite a nice shop near his home . 他家附近有一个相当漂亮的商店。

quite 是副词,不是形容词,所以不能说 a quite nice shop。又如:

That's quite a long time .

12 . The shop was quite new , for it had opened only the week before . 这家商店很新,因为他是上个星期才开业的。

句中的 for 是并列连词,后面接一个句子,它用来说明理由,只是一种解释和补充说明。语气比 because 轻得多。because 用来申述原因,往往表示事物的因果关系,所以在答复 why 的时候,必须用 because , 不可用 for。请比较下面的句子,体会句子的语气。

I'll be back at about ten o'clock , for I want to pay a visit to a good friend of mine . 我大约10点钟回来,因为我要拜访一个好友。( 此句的重点是何时回来,for 后面的意思只是一个补充说明。 )

He was late for school this morning because he went to bed late last night . ( “为什么”迟到 ? because 后面道出了原因。 )

A:Tell me why you haven't finished your homework .

B:Because I was badly ill yesterday evening . 因为我昨晚病得厉害。( 显然,上面的句子只能用 because 回答,而不能 for。 )

13 . But none of them were the right size . 意译:但它们没一双合脚。( 直译:但它们都不是合适的码子。 )

14 . They were either too big or too small . 他们不是太大就是太小。

( 1 ) either…or… 是关联连词。“或者……或者……”。例如:

Come either today or tomorrow . 要么今天来,要么明天来。

Either you or he is right . 不是你对,就是他对。 ( 直译:或者你对,或者他对。 )

注意:当 either…or…连接的是两个主语时,动词的形式要和 or 后面的主语保持一致。

比较:Either he or you are right . 要么他对,要么你对。

( 2 ) 我们学过的关联连词还有 neither…nor…,not only…but also…,both…and…,它们都用来连接句中两个平行的描述对象。

15 . …and then went to look at himself in a mirror . …然后走过去照照镜子。

look in a mirror , look in the mirror“照镜子”,口语中可用 glass 代替 mirror。

16 . It looks great . 这套服装看起来非常清爽。

great 常在口语中使用,表示赞美、欢愉的心情。又如:

Shall we have a party tonight ? That's great ! 我们今晚开晚会吗 ? 太棒了 !

17 . Have you got anything cheaper ? 你们有便宜一些的衣服 ( 卖 ) 吗 ?

anything 是不定代词,形容词修饰不定代词时,须后置。又如:

I've something important to tell you . 我有些重要的事要告诉你。

The story is nothing interesting . 这故事毫无意思。

18 . That's the cheapest suit we have , I'm afraid . 那是我们最便宜的西服,我想。

( 1 ) we have 修饰 suit,是定语从句。

( 2 ) I'm afraid 相当于汉语的“恐怕”之意,用以表达委婉的说话语气

19 . They were so pleased to see each other that they forgot everything else . 他们彼此见面,分外高兴,把所有的事情都忘了。

( 1 ) so…that…“如此……以至……”,so修饰它后面的形容词或副词,that 引出一个表结果的状语从句。例如:

The rain was so heavy that I had to stay at home .

He got up so late that he was late for school .

( 2 ) pleased 是形容词,意为 glad , pleased 多用于书面语或正式场合。glad 多用于口语,语气比较随便。例如:

Are you Miss Green ? Pleased to meet you .

Glad to see you . Are you any better today ? 很高兴见到你,今天好些吗 ?

( 3 ) so…that…还可引出表目的状语从句。这就要求我们从句子本身的内在含意来判断。比较下面的句子。

He got up so early that he could catch the early bus . ( 表目的 )

He got up so early that he caught the early bus . ( 表结果 )

20 . Haven't you forgotten something ? 你们难道没忘了什么吗 ?

此句比 You have forgotten something . 语气更为强烈。而不是一般的提问,所以不用 anything 。下面两句都有强烈的“肯定”意味。

Don't you see he is here ?

Didn't I tell you about this yesterday ?

21 . John turned round and looked at him in surprise . 约翰转过身来,惊奇地望着他。

( 1 ) round 作形容词时,意为“圆的”。作副词或介词时,意为“循环地”,“围绕”。句中的 round 修饰动词 turn,是副词。请注意 round 在下列句子中的词性。

He has a round face . ( 形容词 ) 他长着一副圆脸。

You can see a round table in the middle of the room . ( 形容词 )

Don't look round . The class has begun . ( 副词 )

The moon travels round the earth . ( 介词 )

( 2 ) in surprise 是介词短语,修饰句中的 looked , 作状语。surprise 除了作名词外,还可作及物动词。surprised 相当于一个形容词,表明主语的状态。例如:

His visit was a surprise to me . 他的访问出乎我意料之外。

He shouted in surprise when he heard the bed news .

What he said surprised us very much .

22 . “Pardon ? ”he said . “什么 ? ”他问道。

pardon 一词的原意是“宽恕”,“原谅”。在口语中,当听话人没听清或不明白对方的讲话时,常说“pardon ? ”用以请求对方再把原话说一遍。

- The telephone number is 355708 . 电话号码是355708。

- Pardon ? Wait a moment . I'll write it down . 什么 ? ( 或:再说一遍好吗 ? ) 等一下,我把它记下来。

23 . That was nearly the cheapest jacket in town . 这夹克几乎是城里最便宜的夹克了。

这句话颇具幽默感,如果没付钱,当然是“最便宜的了”。但毕竟不是事实,所以句中的动词用 was,而不用 is。

24 . 表示时间的 for , since , from , during 和 ago 的异同

for ①用来表示某动作或情况持续了多长时间,既可指过去,也可以指现在和将来。

I once studied French for three years . ( 指过去时间 )

That house has been empty for six weeks . ( 指现在时间 )

Our teacher will be away for the next ten days . 我们的老师从现在起将要离开

十天。 ( 指将来 )

②如果 for 表示的一段时间一直持续到现在为止,就要和现在完成时连用,不能用现在一般时。如:

I've known her for a long time . 我认识她已经好长时间了。 ( 不能说 I know her… )

这种用法的 for 可用 since + 行动开始的那一时间来代替。如:

He has worked here since this time last year . 他从去年这时候起就在这里工作。

③当我们说的是过去某个时刻时,我们要用 for 和过去完成时来表示一直持续到那个时刻的一段时间。如:

When she arrived , I had been waiting for two hours . 当她到达的时候,我已经等了两小时了。

from ①我们说某动作或情况从什么时候开始,什么时候结束时,就用 from…to… 或 from…till / until 的结构。如:

I was asleep from three to six . ( = for three hours ) 我从三点到六点在睡

觉。 ( 我曾睡了三小时 )

②当我们不说出动作或情况是什么时候结束时,也用 from 一词。如:

We had to begin our work from six in the morning .

from 也可用于地点。如:

Where do you come from ?

since ①只用于时间而不用于地点,意指“从那时起到说话的时刻。”它常常和现在完成时或过去完成时连用。如:

What have you been doing since this morning ?

It has been raining since two o'clock .

It was now six and he was tired because he had worked since dawn .

注意 since 与 from 的区别,

I was there from three o'clock , but nobody came . 我从三点钟起一直在那儿,但没有人来过。 ( 不能说……since three o'clock )

I 've been there since three o'clock , but nobody's come yet . 我从三点钟起一直在那儿,但没有人来过。( 此句不能说 ……from three o'clock )

②在“It is + 时间词语 + since”中,since 可以和现在时态或过去时连用。

It's a long time since the last meeting .

It was ages since my last meal , and I was very hungry .

注意 since 与 for 的区别:

当 for 和 since 都用在现在完成时句子中时,这两个词很容易搞混。记住:for 表示什么事情延续了多长时间。since 则表示这件事是从什么时候开始的。试比较:

for three days since Tuesday

during①用于已知的一段时间,即为大家所熟知的节日名称,如:Christmas ( 圣诞节 ) ,或者已经限定的时候或阶段。如:

during the years 1980 - 1990 在1980年1990年期间

②行动可以持续整个时期或只发生在这个时期的某一时刻。如:

It rained all Monday but stopped raining during the night . 星期一整天下雨,但夜里雨停了。 ( 在某一时刻 )

He was ill for a week , and during that week he ate nothing .

during 与 for 的区别:

during 表示什么时间发生了什么事。for 表示这件事持续了多长时间。

There was a storm during the night ; it rained for three or four hours . 夜里暴风雨大作,雨一直下了三四个小时。

My father was in hospital for six weeks during the summer . 我父亲在夏天住了六个月医院。

ago 不用来表示动作和情况的持续时间,也不用来表示动作是什么时候开始的。ago 只表示过去的事情是什么时候发生的。但我们用的是从现在往过去追溯的“倒数法”,而不说出具体日期。ago 要和过去时态连用。如:

I saw him three days ago . 我三天前看见他的。 ( 从现在起倒数的三天 )

I caught this cold two weeks ago .

注意ago 是“自今…之前”,before 是“自过去…之前。”

25 . either … or 与 neither … nor 和 both … and 的区分

①either … or … ( 或者…或者… ) ,neither … nor … ( 既不…也不… ) ,这是两组表示选择的关联连词,均用来连接两个在语_能上相同,在结构上相称的并列成分。当它们连接并列主语时,谓语动词的人称和数量常与最邻近的主语 ( 即 or 或 nor 后面的名词 ) 保持一致。如:

Either you or she is correct ( right ) . 或者你对,或者她对 ( 不是你对,就是她对 ) 。

②either … or 连接两个或两个以上的分句或并列成分,提供两种或两种以上的可能性。如:

Come either today or tomorrow .

③neither 或 nor 单独使用时,后面所接句子的主语和谓语要倒装。如:

You don't know his address , neither do I .

both … and 表示“两者都”,“既……又……”,是 neither … nor 的反义词组。试比较:

It was both cold and wet .

It is neither cold and hot .

Both John and Mary were there .

25 .购物时的交际用语

( 1 ) 售货员招呼顾客,提供服务时的用语:

What can I do for you ? / Can I help you ?

( 2 ) 顾客表示想买什么时的用语:

I'd like to buy / get… 我想买…… / I want… 我要……/ I'm looking for…我在找……/ May I have a look at… ? 我可以看看……吗 ? / Have you got… ? 你 ( 们 ) 有……吗 ?

( 3 ) 谈论尺寸、大小、颜色、价格时的用语:

What size / colour / kind do you want ?

I'm afraid we haven't got…,but we've got…

Do you have any other kind / size / colour ?

How much / many…do you want ?

What about…… ?

That pair looks nice .

May / Can I try it / them on ?

Try on , please .

How much is it ? / How much does it cost ?

That's a bit / too expensive .

It's too expensive . I don't think I'll take it .

Have you got anything cheaper ?

That's cheap / fine / nice . I'll have / take it .

【 妙文赏析 】

Doctor's Advice

Once an old man went to the hospital to see a doctor . After having examined him carefully , the doctor said , “It's useless for you to take any medicine because no medicine will help you . You'd better have a good rest . Go to stay in a quiet country place for a month , go to bed early , drink some milk , walk a lot and smoke only one cigar a day . ”

“Thank you very much , ”said the old gentleman , “I shall do everything you say . ”

Two weeks later , the old man came to the doctor again . “How are you ? ”said the doctor , “I'm very pleased to meet you . You look much happier . ”

“Oh , doctor , ”said the old man , “I feel quite well now . I had a good rest . I went to bed early . I drank much milk . I walked a lot . Your advice certainly helped me . However , you told me to smoke one cigar a day . One cigar a day almost killed me at first . It's no joke to start smoking at my age , you know . ”

【 思维体操 】

下面是与购物有关的三个谜语,请猜一猜。

1 . Mary's mother asked her to buy something .

She said , “The thing is a five - letter word . Its first letter is in paint and also in draw . Its second is in peace but never in war . Its third is in up but not in down . It fourth is in village but not in town . Its fifth is in dress but not in suit . The whole is a most delicious fruit . ”

Mary thought for a minute , then she knew what her mother wanted her to buy . What is it ?

2 . Mary asked her mother how many she needed to buy . Her mother said . “The number is between one and ten . If you double the number , the result will be the same as if you added two to it . What is the number ? ”

3 . Two women went shopping . One spent ten dollars more than the other , and together they spent forty dollars . How much money did each of them spend ?

答案:1 . apple 2 . two 3 . One spent fifteen dollars and the other spent twenty - five dollars .

三、智能显示

【 心中有数 】

单元语法发散思维

过去完成时态

过去完成时由“助动词 had ( 用于各种人称和数 ) + 过去分词”构成。主要表示在过去某一时刻或某一动作之前就已经完成或发生的动作或存在的状态。

这个时态常用 by 或 before 等引出过去的某一时刻,也常用状语从句或上下文表示过去的某一动作。其句型结构简见下表:

动词 be

动词 do

肯定式

By then I had been there .

By nine o'clock last night she had done the work .

否定式

By then he had not yet been there .

By nine o'clock last night I had not yet done the work .

疑问式

Had they been there by then ?

Had you done the work by nine o'clock last night ?

基本用法:在过去某一时刻或某一动作之前已经完成或发生的动作或存在的情况。如:

I had learned 1000 English words by the end of last term . 在上学期结束时,我已学了一千个英语单词。

They still hadn't finished the work by Friday .

表示某个动作或状态一直延续到过去某一时刻。

It had snowed for an hour when the train arrived .

The old man died when the doctor arrived . ( 即老人的死是在医生到达的时候,或者刚刚到达之后 )

The old man had died when the doctor arrived . ( 即医生到达时,老人已死了 )

叙述比过去情况更早的动作或状态。

I found the watch I had lost .

【 动手动脑 】

单元能力立体检测

Ⅰ . 词汇:

用所给单词的适应形式填空:

1 . ______ ( luck ) , he didn't hurt badly .

2 . The ______ ( forty ) room is mine .

3 . Jack can jump ______ ( far ) than Jim .

4 . The door bell was ringing while he fell ______ ( sleep ) .

5 . The old man has been ______ ( die ) for half a year .

Ⅱ . 选择填空

1 . My father was busy ______ the car for his son .

A . to mend B . mend C . mends D . mending

2 . There are nine _______ students in their school .

A . hundred B . hundreds C . hundred of D . hundreds of

3 . None of you read _______ .

A . carefully enough B . careful enough C . enough carefully D . enough careful

4 . Kate' sweater ______ , please buy a new one for her .

A . was worn out B . were worn out C . worn out D . have worn out

5 . ______ do you play basket - ball ? ______ Once a week .

A . How long B . How often C . When D . How many times

6 . My mother told me _______ in the river .

A . not to swim B . to not swim C . not swim D . don't swim

7 . How much did you ______ on that bike ?

A . take B . pay C . cost D . spend

8 . Most people in the world like eating cakes ______ their birthday .

A . at B . in C . on D . from

9 . How far is your school to the sttion ?

A . Very soon . B . On foot . C . Ten minutes . D . Two kilometres .

10 . How long have you _______ Beijing ?

A . been to B . gone to C . come to D . been in

Ⅲ . 完成对话

A . Excuse me ! Could you tell me the ( 1 ) to the post office ?

B . Certainly , Go down this street and ( 2 ) the third turning ( 3 ) the left . Then walk on ( 4 ) you reach the end . You will find it .

A . How long will it ( 5 ) to get there ?

B . I think it's about twenty minutes' walk .

A . Thank you very much .

B . Not ( 6 ) ( 7 ) . It's a ( 8 ) .

答案:Ⅰ 1 . luckily 2 . fortieth 3 . further 4 . asleep 5 . dead Ⅱ . 1 . D 2 . A 3 . A 4 . A 5 . B 6 . A 7 . B 8 . C 9 . D 10 . D Ⅲ . 1 . way 2 . take 3 . on 4 . until 5 . take 6 . at 7 . all 8 . pleasure

【 创新园地 】

同学们在日常生活中你的衣物及日用品是家人代购呢,还是你或者你和你的同学亲自到商场去挑选呢 ? 希望你踏入社会,了解生活,用简单的英文叙述你的一次购物经历。注意:你在商场看到的是Bob和Don的购物情况。

创新园地答案:

Bob and Don wanted to buy some new clothes , so they went shopping together . First , they went to the men's department to see the suits that were on sale . The salesman helped them find the right size and they each tried on several suits . Bob found a light gray suit and bought it . Don finally selected a blue suit . The boys also bought two pairs of pants because they were not too expensive .

Next , they went to the shoe department . The clerk measured their feet and brought each of them several pairs of shoes to try on . It didn't take them very long to get their shoes . They didn't really need socks , but these were on sale , too , and they decided to buy several pairs .

【 同步题库 】

Unit 21

Ⅰ . 单项填空

1 . - Do you speak either French or Russian ?

- I'm sorry , I don't speak ______ .

A . either B . neither C . too D . both

2 . He sat in the car with a policeman on _______ side of him .

A . each a B . both C . every D . either

3 . I don't like the black - and - white TV set . I'd like to have it _______ .

A . sell B . to be sold C . sold D . selling

4 . He was much pleased _______ the good news .

A . at B . with C . on D . to

5 . He didn't want to _______ in his studies .

A . fall before B . fall behind C . fall beside D . fall fater 6 . We don't know _______ to ask questions .

A . who B . whose C . what D . which

7 . He can't decide _______ to buy .

A . what size of shoes B . how large of shoes

C . how much size D . how many size of shoes

8 . We are not sure ______ he will be here in time .

A . what B . when C . where D . if

9 . He taught me ______ to write an English letter .

A . what B . whether C . which D . how

10 . Which suit of trousers are _______ your size ?

A . on B . at C . to D . in

11 . She was busy _______ her bike when I came in .

A . to brush B . brushes C . brushing D . brushed

12 . Why did you ______ out this pair of shoes again ?

A . worn B . wear C . wearing D . put

13 . If you buy shoes , you'd better _______ them on first .

A . walk B . look C . wear D . try

14 . He doesn't know ______ to do this evening .

A . where B . how C . what D . why

15 . I'd better buy a new pair of shoes because _______ worn out .

A . it is B . this is C . that is D . they are

16 . He asked whether ______ begin at nine .

A . the meeting would B . would the meeting

C . will the meeting D . the meeting will

17 . After we have done our homework , we _______ to bed .

A . went B . go C . have gone D . had gone

18 . She has fallen ill _______ .

A . a week ago B . for week C . since last week D . of a week

19 . He _______ Shanghai for a meeting .

A . has gone to B . has been to C . went D . had gone

20 . Have you ______ the story about Liu Hu Lan ?

A . heard B . heard C . listened D . listen to

Ⅱ . 在改写后的句子空白处填入一个适当的英语单词,使句意合乎要求或与原文相符

1 . What size shoes do you wear ?

What ______ ______ ______ you shoes ?

2 . A young man named John had just left school for the last time .

A young man ______ ______ John had just leave school for the last time .

3 . I haven't seen you for months .

I saw you ______ ______ .

4 . The box is so heavy that he can't move it .

The box is ______ ______ for him _______ _______ .

5 . The old woman was so angry that she could say nothing .

The old woman was ______ angry to say _______ .

6 . What's the price ( 价格 ) of your sweater ?

How _______ does your sweater _______ ?

7 . She got up too late to catch the early train .

She got up ______ late ______ she ______ catch the early train .

Ⅲ . 补全对话

下面是一段对话,请在每个空白填入一个适当的英语单词,使对话意思完整。

A:What can I do for you ?

B:I'm ( 1 ) for a pair of black shoes .

A: ( 2 ) size do you want ?

B:Size five .

A:I'm ( 3 ) we haven't got any black shoes in that size at the moment . But we've got some brown ( 4 ) .

B:Hmm . Have you got any ( 5 ) kind ?

A:What about those shoes ( 6 ) there .

B:Well , that ( 7 ) looks nice . How much do they ( 8 ) ?

A:Thirty - five yuan .

B:Hmm ! That's a ( 9 ) expensive . Can I try them ( 10 ) , please ?

A:Certainly .

Ⅳ . 完形填空

A rich man and his wife went into a shop to buy a watch . ( 1 ) of them was very young . They looked at a lot of watches , and after ( 2 ) an hour they found two very beautiful , but they had not ( 3 ) been able to choose ( 4 ) them . One of them was very expensive . and ( 5 ) was quite a lot cheaper .

Of course , the shopkeeper wanted to ( 6 ) them the more expensive one , because then he would ( 7 ) more money from ( 8 ) , so he said to the lady . “Oh , go on . ( 9 ) his money . If you don't , he will only spend it on his second wife . ”

( 10 ) several seconds nobody said a word , and then the lady said angrily , “I'm his second wife ! ”

1 . A . Neither B . Some C . Several D . Both

2 . A . two B . one C . it D . half

3 . A . already B . yet C . how D . have

4 . A . in B . between C . on D . for

5 . A . the other B . other C . others D . all

6 . A . give B . show C . keep D . sell

7 . A . get B . have C . return D . buy

8 . A . it B . she C . him D . them

9 . A . Cost B . Borrow C . Spend D . Lend

10 . A . Before B . At C . Since D . For

Ⅴ . 阅读理解

A . 阅读短文并选择最佳答案

Parents !

“Oh do hurry up , Jane ! You're going to be late for work again ! ”

Mrs Biggs went into her daughter's room . Jane was sitting on the edge ( 边 ) of the bed with her head in her hands .

“Are you ill or something ? ”

“Just tired ( 累 ) . ”

“You don't get a proper night's sleep . that's your trouble . You were out late again last night . ”

“I was only down at the club . ”Jane answered sleepily on her way to the door .

“That place ! You're always down there these days . Mrs Stone says……”

Jane paused at the door . “Mrs Stone's never been inside the place . She just imagines things ! It's social club that's all . We sit around and talk . Or have a coke and play records . ”

“Is that all ? ”

Jane went into the bathroom without answering .

“This room is in a mess again , ”complained ( 抱怨 ) her mother“Clothes and magazines all over the place . ”She started to tidy them up . Still grumbling ( 发怨言 ) to herself .

Jane came back into the room , combing her hair .

“Have you washed already ? ”her mother asked .

“Someone's invited me to a party in London on Saturday night . ”Jane said . “Can I go ? ”

“First the club . now parties……”

“But can I go , though ? ”

“I don't know . ”Ask your father Mrs Biggs went out of the room . “Is it the boy who rang last Sunday ? ”she called over her shoulder . “The one with the funny voice ? ”

“Funny voice ! ”muttered Jane to herself . “Well , he's not her boy friend ! ”

1 . It was difficult for Jane to wake up because she

A . had not slept well . B . had not slept enough .

C . did not feel well .

2 . Jane spent a lot of time at the club . Her mother did not

A . approve . ( 批准 ) B . care . C . object . ( 反对 )

3 . Jane described the activities at the club . Her mother

A . complained . B . did not listen to her .

C . did not believe her .

4 . Going to a party in London was something

A . expensive . B . tiring . C . new .

5 . The passage shows that Mrs Biggs

A . disliked her daughter . B . worried about her daughter .

C . treated ( 对待 ) her daughter badly .

B . 阅读下列短文,根据内容判断正误。正确的在左边括号写T;否则写F

Four friends were drinking in a village pub ( 酒店 ) . Their jackets were hanging on the back of their chairs . Suddenly one of them . Jack , shouted that he had lost five pounds . Fred said he was sure nobody there had stolen the money . Tom suggested ( 建议 ) they should all empty their pockets on the table . But the owner of the pub would not let them do that because money all looks the same . Nobody knew what to do . Just then , Jim , at traveller , stood up . He said he would help them find the money .

Jim said , “I've found out the cocks are good at catching thieves ( 贼 ) . Let's borrow the pub owner's cock . ”He put a big black pot ( 锅 ) upside ( 颠倒 ) down on the table . Then he put the cock under it . “After I turn off the lights , ”he said , “you must come up one by one and touch the bottom ( 底部 ) of the pot with your right hand . ”When the thief done so , the cock will crow ( 啼 ) .

The others did not know whether they should believe him . One by one they went past the table in the dark , but the cock never made a noise . When the light went on , Jim asked everybody to show his right hand . He looked at each hand in turn and then said , “Fred , give the five pounds back to Jack . ”“But the cock never crowed ! ”said Fred .

Jim told Ered to look at all the hands . “They're all black with soot ( 煤烟 ) except yours . Can you explain why you didn't dare touch the pot ? ”Fred's face went white . He hung his head .

1 . All of them put the money on the table ?

2 . All the man in the pub didn't know what to do except Jim .

3 . Fred didn't touch the pot because he was out at that time .

4 . Jim found the thief at last .

5 . Fred was the thief .

C . 阅读下列短文,根据其内容选最佳答案,并将其字母在左边的括号内

A student once said how useless it was to put advertisements ( 广告 ) in the newspapers . “Last week , ”said he , “I lost my dictionary in a London shop . Because it was a present , I spent twice of its cost in advertising , but didn't get it back . ”

“How did you write your advertisement ? ”asked one of his classmates .

“Here it is . ”said the student , taking out of his pocket a piece of advertisement from a newspaper . His classmate took it and read . “Lost from the City Shop last Sunday evening , an English - French dictionary . The one who finds it will receive ten dollars on leaving it at NO . 10 Water Street . ”

“Now , ”said his classmate , “I don't think your advertisement can work . The way in which the words are used very important . Let us try for your dictionary again , and if it can't bring your dictionary back , I'll buy you a new one . ”

He then took a piece of paper out of his pocket and wrote , “If the man who was seen to take a dictionary from the City Shop last Sunday evening doesn't want to get into trouble , he well return the dictionary to No , 10 Water Street , We know who he is . ”

This appeared ( 出现 ) in the newspaper , and on the next morning , the student was surprised when he opened the front door . In the doorway lay at least twelve dictionaries , and his own was among the number . Many of them had notes on them saying that they had been taken by mistake , and begging ( 乞求 ) the loser not to say anything about the matter .

1 . What is an advertisement ?

A . A piece of news in the newspaper B . A public notice

C . An idea D . One's wish

2 . The student once thought advertising was ______ .

A . of little use B . of some use C . important D . not important

3 . His classmate said that he should ______ .

A . buy a new dictionary B . go on looking for his dictionary

C . write another and better advertisement D . tell the police

4 . “If it can't bring your dictionary back , I'll buy you a new one” means that ______ .

A . he was quite sure he would get the dictionary back

B . he was not sure he would get the dictionary back

C . he was rich enough to buy a new dictionary

D . he didn't know what to do

5 . Did the classmate know who had taken the dictionary ?

A . Sure . B . Not very sure . C . Not at all . D . Perhaps .

答案:Ⅰ . 1 . A 2 . D 3 . C 4 . A 5 . B 6 . A 7 . A 8 . D 9 . D 10 . D 11 . C 12 . B 13 . D 14 . C 15 . D 16 . A 17 . A 18 . C 19 . A 20 . D Ⅱ . 1 . is the size of 2 . with the name 3 . months ago 4 . too heavy , to move 5 . too , anything 6 . much cost 7 . so , than couldn't Ⅲ . 1 . looking 2 . What 3 . afraid 4 . ones 5 . other 6 . over 7 . pair 8 . cost 9 . bit ( little ) 10 . on Ⅳ. 1 . A 2 . D 3 . B 4 . B 5 . A 6 . D 7 . A 8 . D 9 . C 10 . D Ⅴ . A . 1 . b 2 . a 3 . c 4 . c 5 . b B . 1 . F 2 . T 3 . F 4 . T 5 . T C . 1 . B 2 . A 3 . C 4 . A 5 . C